Komentáre k receptu:
  • mijaita - fotkaMijaita 2. mája 2018 o 16:58

    @Zuzanka k tvemu receptu. Mujadara, znam pod nazvem "mždara" ale nevim, jak se to u Arabasu cte, natoz pise :-) Je samozrejme vic variant, ja ji znam take jeste s nasucho oprazenyma, vlasovyma nudlickama. Genialni, uzasne jidlo. Ale take, uz hodne let zpatky, ji, bez jakehokoliv nazvu, vari Arabove, jako prilohu k ruznym masum, ktera, vice ci mene jsou v nejake rajske omacce. A tak uz to varim od nepameti (pracovala jsem u nich a hodne se naucila a ta jejich kuchyne mi fakt chutna). Krome toho, jako dite, jsem ryzi s cockou jedla u jedne tety, ktera k ni delala opeceneho burta, viz muj recept.

    » varecha.pravda.sk/recepty/kanadska-ruza-fotorecept/33277-...


    A take byla i cibulka opecena. Tak nevim, kdo tohle jidlo od koho opsal? :-)

    Tady na Varechu ho kdysi vlozila @Pusta. ale tvuj rc vypada mnohem chutneji!

    Urcite nekdy vyzkousej s tema nudlickama, nesmirne zjemni tu ryzi. A pouzivam drobnozrnnou cocku. Tu mam moc rada.

    A tak jen na okraj, cibule jde rychlejc a lip, kdyz ji pokrajenouna pulkolecka (kolecka) sparis, pak vyzdimes a teprve pak smazis. To me zas naucili jinde :-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarTanuska 2. mája 2018 o 17:36

    Super recept.Pochadza zo stredomoria zboznujem to jedlo.ale dobre je aj miesto masla olivovy olej.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 2. mája 2018 o 17:38

    Na obrázku to vyzerá fantasticky, ako od hviezdneho šéfkuchára, kliknem, a to ti takáto jednoduchá vec. A podľa @mijaita urobím cibuľku, lebo sa s ňou natrápim, kým ju mám takúto krásnu zlatožltú. Ste skvelé, dievčatá, obe.
    @zareaguj
  • frezia - fotkaFrezia 2. mája 2018 o 18:46

    Napadite, zaujimave, krasne a urcite aj vyborne!
    @zareaguj
  • tatranka - fotkaTatranka 2. mája 2018 o 19:18

    Veru vyskúšam tú šošovicu s ryžou a cibuľkou.A určite pridám aj kúsok nejakého chutného mäska.Pre mňa nový a zaujímavý recept.
    A žeby som si už dnes namočila šošovičku?....
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKatkasugar 2. mája 2018 o 19:21

    Vyzera to krasne
    @zareaguj
  • zuzanka1367 - fotkaZuzanka1367 2. mája 2018 o 19:58

    Jój milá @mijaita , tak to vyzerá, že ja som odpisovala a celkom verne :) tak som trochu oprášla Tvoj recept, aspoň si ho obnovia aj ďalší :) za cenné rady ďakujem, cibuľu som robila tak dlho, ako sa varila ryža, takže vychytávka vítaná, @tanuska určite aj olivový olej bude dobrá voľba, @bubaya som sa rozbehla s takýmito rýchlovkami, ale dobré Ti to bolo... @frezia a v neposledom rade aj riadne jednoduché, @tatranka , taká pečená jahňacina by veru pristala k tomuto receptu :) ak sa odhodláš, napíš, či ste si pochutnali. Ďakujem Vám za pristavenie, aj cenné rady.
    @zareaguj
  • mijaita - fotkaMijaita 2. mája 2018 o 20:15

    Mnoho receptu tu skoncilo v propadlisti dejin a je to skoda. Mas recept krasne zpracovany a urcite ho zas par varechacek pouzije. Proste super!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 2. mája 2018 o 20:25

    Zajímavá fúze - šošovicu aj ryžu miluju - spojení je fajnové a určitě vyzkouším, díky za inspiraci!!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarAdamos69 3. mája 2018 o 11:13

    toto se mě moc líbí - jenom bych přidal nějaké zelené bylinky - zdr. ad
    @zareaguj
  • deria - fotkaDeria 3. mája 2018 o 14:48

    Toto typické arabské jedlo varím často a naučila ma to jedna stará Egypťanka. Robím inak 3 veci.
    - Ryžu používam guľatú alebo dlhú ale bez chute a šošovicu viac rozvarím...dávam ich do cibuľového základu...ono zrnká nemajú byť oddelené, ale šošovica obalí zrnká ryže a dodá im báječnú chuť. Možno ich variť naraz.
    - Pri varení tam dávam garammasalu korenie a senovku grécku...dodáva tomu tú orientálnu príchuť miesto našej červenej papriky.
    - A cibuľu narezanú na mesiačiky mi doporučila začať pomaličky smažiť skôr ako začnem variť jedlo, na slabom plameni...tým sa cibuľa skaramelizuje a postupne aj opraží a je chrumkavá s nezameniteľnou chuťou....smažiť pomaličky. Pokiaľ by ju niekto sparil pred smažením, stratil by práve túto úžasnú chuť. Dobrú chuť.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKalllista 3. mája 2018 o 15:50

    Dnes uvarené, výborné!
    @zareaguj
  • zuzanka1367 - fotkaZuzanka1367 3. mája 2018 o 20:30

    @haji vyskúšaj, neoľutuješ, @adamos69 áno, bylinky by bodli, koriander, petržlen, @deria super, ja som dúfala, že sa nájde niekto, čo to uvedie na správnu mieru, ´dakujem za rady, odskúšam, @kalllista to potešilo, dobré však? Ďakujem Vám...
    @zareaguj
     1x haji
  • tiginko - fotkaTiginko 4. mája 2018 o 16:33

    @zuzanka tak dlho som rozmýšľala, čo mi ten názov pripomína, až som na to prišla... aha, pamätáš na toto? Mám to v KK a aj jedla u dcéry » varecha.pravda.sk/recepty/muceddere-fotorecept/18449-rece...
    Tieto jedlá nikdy nesklamú, aspoň u nás určite nie
    @zareaguj
  • zuzanka1367 - fotkaZuzanka1367 4. mája 2018 o 20:19

    Jááj @nazarboncuk mi tu veru chýba, mám rada jej recetpy a tento nebude výnimkou, ďakujem za pripomenutie @tiginko u nás sa tiež nestratia, niekto z mäsom, niekto len tak s ochuteným jogurtom...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 5. mája 2018 o 09:45

    Robime dost casto, taku osvindlovanu verziu z ryze od vecere a sosovicou z konzervy. Len s cibulou idem do tmavsia az je skaramelizovana, a ochutenie tak ako robia domaci rimska rasca atd.
    @zareaguj
  • marianne - fotkaMarianne 5. mája 2018 o 19:08

    Robievam s mungo fazulkou alebo s tou hnedou malou adzuky.....tiež výborné
    @zareaguj
  • marianne - fotkaMarianne 5. mája 2018 o 19:09

  • hombrero - fotkaHombrero 5. mája 2018 o 19:32

    dnes som to vyskusal uvarit a je to fantasticka priloha alebo aj sa mostatne jedlo, chuti to aj teple alebo aj nastudeno.....
    @zareaguj
  • janger - fotkaJanger 6. mája 2018 o 15:58

    @zuzanka , fantasticke! A take jednoduche. V recepte a aj v komentaroch pod nim kopu dobrych rad, dakujem vsetkym :-).
    @zareaguj
  • zuzanka1367 - fotkaZuzanka1367 6. mája 2018 o 21:04

    @2010 aj ošvidľavaná verzia bude parádna, @marianne ,mungo som zatiaľ len klíčila, je čas to zmeniť, @hombrero potešilo že niekto recept použije a ešte keď aj chutí, je super :) @janger aj ja sa teším z takej plodnej diskusie, aspoň sa kadečo nové dozviem. Ďakujem Vám...
    @zareaguj
  • pivonka - fotkaPivonka 4. júna 2018 o 23:04

    Uvarila som, chutilo mi.


    @zareaguj
  • zuzanka1367 - fotkaZuzanka1367 5. júna 2018 o 07:25

    Tak to potešilo...o to išlo, aby chutilo :) aj foto je chutné, ďakujem.
    @zareaguj
     1x pivonka


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist