Muflónie kotlety po zbojnícky

Karol Lenčeš
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 8. októbra 2010
Muflónie kotlety po zbojnícky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

600 g
4 strúčiky
1 dl
 alebo voda




Postup

  1. 1

    Plátky mäsa z muflónieho chrbta (150 g na porciu) naklepeme, osolíme, okoreníme potrieme cesnakom, posypeme korením, rascou, obalíme v múke a prudko opečieme na oleji z oboch strán.

  2. 2

    Posypeme mletou paprikou, hneď podlejeme vývarom, pridáme sójovú a worcesterskú omáčku a krátko podusíme.

  3. 3

    Ku koncu pridáme víno. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi alebo ryžou.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Divinu je vhodné vždy pred prípravou jedla namarinovať. Marinádu zvolíme podľa chuti a mäso v nej necháme odstáť aspoň noc pred varením či pečením.

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj by som to ochutnala, ak by ma niekto pnúkol hotovým jedlom, lebo keby som to ja chcela robiť, musela by som zo ZOO uniesť muflóna. Nepoznám totiž žiadneho polovníka ktorý by mi ho ulovil.
klekipetra
Prosím pekne, kde môže občan z Oravy, Hontu, Spiša, či Šariša kúpiť muflóní hrbát? A koľko to stojí?
Prečo na Vareche provokujete takýmito receptami?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia