Marhuľové muffiny

Muffiny s marhuľami a čokoládou

Autor receptu: cesminaz

Veľmi chutné, jednoduché muffinky s čerstvými marhuľami a čokoládou ;-)

12 ks
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Je sezóna marhúľ a hoci u nás doma ich jeme najradšej čerstvé, neodmietnu sa ani rôzne koláčiky z nich :-) No a najlepšie sú tie najjednoduchšie ;-P
  2. Pripravíme si zrelé, podľa možnosti väčšie marhule. Keďže muffiniek je 12, tak potrebujeme 6 celých marhúľ. Do každej muffinky dáme len jednu polovicu marhule, inak by sa nám celý muffin rozmočil - marhule sú veľmi šťavnaté :-) Ja som tie polovičky posypala aj vanilkovým cukrom. No a aby neboli tie muffinky len čisto ovocné a pre deti aj zaujímavejšie :-) tak pridáme aj nejakú obľúbenú čokoládu. Ja som dala mliečnu Milku, ale kľudne môže byť aj nejaká plnená čokoláda. Robila som už aj s jahodovou a bolo to fantastickej chuti :-)
  3. Zvlášť do každej misy si pripravíme tekuté a sypké suroviny. Nakoniec všetko zmiešame a vytvoríme také hustejšie cesto. Pripravené muffinové košíčky naplníme najprv len cca do polovice, jemne vopcháme marhuľu a vedľa aj 1-2 kocky čokolády. Zvyšným cestom pozakrývame marhule a dáme piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190 °C na cca 20-25 min.
  4. Muffinky sú výborné :-) Vďaka kombinácii hladkej a polohrubej múky, cesto od marhúľ nie je rozmočené, len presne dobre šťavnaté :-) Prajem dobrú chuť!
  5. A tieto muffinky som robila z čisto 300 g špaldovej celozrnnej múky, sú tiež fantastické ;-D