Mrvinátor

Autor receptu: flemi

Tento koláč, v pôvodnej verzií ,,cofee cake" od Marthy Stewart, spája skvelé vlastnosti: je primerane sladký, má nezvyčajnú, ale nie zvláštnu chuť, dá sa obmieňať na stovky spôsobov, nie je drahý, ale je ho plný plech (asi 38 krát 24 cm) no predovšetkým neuveriteľne sa mrví! Kto rád trúsi, musí skúsiť.............. Foto je verzia č.1 s marhuľovým lekvárom a strúhanou čokoládou.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy preosejeme múku, pridáme PDP a sódu, zamiešame, potom soľ a cukor. Celé premiešame.
  2. Pridáme nakrájaný palmarín a vypracujeme mrveničku.
  3. Z mrveničky odložíme cca 1 pohár.
  4. Vajcia vyšľaháme do jemnej peny. Potom prilejeme mlieko a prešľaháme. Do mrveničky urobíme priehlbinu, vylejeme do nej zmes a šľaháme IBA dovtedy, kým sa cesto nespojí. Hrudky musia ostať.
  5. Cesto vylejeme na plech, trochu rozotrieme a dáme naň: 1.rozmiešaný lekvár, ktorý podľa možnosti mierne rozotrieme a potom posypeme odloženou mrvenkou zmiešanou s nahrubo ostrúhanou čokoládou. 2.ovocie a potom posypeme mrvenkou zmiešanou so škoricou. 3.rozpustený palmarín a potom posypeme mrvenkou zmiešanou so škoricou.
  6. Pečieme po odhadnutí síl rúry, kým okraje nie sú tmavohnedé.