Mrveničkový broskyňáč s orechmi bez cukru

Autor receptu: zuzkanr

Opäť som sa snažila upiecť niečo na zdravý spôsob. Inšpiráciu som čerpala z časopisu Nový čas pre ženy, ale receptík som si dosť upravila podľa seba a vzniklo niečo úplne nové,preto som sa rozhodla, že sa oň podelím aj s vami. Avšak, som začiatočnik v pečení s kokosovým olejom takže množstvo použitia som dala od oka a budem rada ak mi poradíte koľko porovnaní s tukom uvedeným v recepte sa obvykle dáva, ak teda je použitý kokosový olej.

20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Takže ten kokosový olej som si rozpustila na ohni (v originálnom recepte bolo uvedených 150g rastlinnéhu tuku, ja som dala teda skoro polovicu kokosového a nie rastlinný). Obidve múky som zmiešala dokopy aj s ovesnými vločkami, priliala kokosový olej a med a premiešala.
  2. Pomlela som si 50g mandlí a 50g vlašských orechov a pridala do "múkovej" zmesy. Všetko som premiešala a polovicu cesta som utlapkala to tortovej formy, asi by bola lepšia tá "zúbkovitá", ale tú zatiaľ nemám.
  3. Na túto utlapkanú zmes som naukladala na mesičiky nakrájané zavárané broskyne a na ne dala zvyšok zmesy a zas zatlačila. Na vrch som naukladala zvyšné nasekané mandle a aj pár vlašských orechov a pokvapkala vanilkovou esenciou. Piekla som na 200stupňoch 25 minút.