Mrvancová polievka

Autor receptu: alenka25

Ďalší recept z kategórie "jedlo našich starých mám". Ako dieťa som túto polievku zbožňovala. Dnes som starú mamu navštívila a urobili sme ju znovu, spolu, tak ako keď som bola malá. Zmenilo sa len to, že už som nepotrebovala stoličku k sporáku :) Podobné recepty- http://varecha.pravda.sk/recepty/mliecna-mrvancova-polievka/10543-recept.html, http://varecha.pravda.sk/recepty/mliecna-mrvancova-polievka/32266-recept.html Do oboch receptov idú zemiaky. Ja mam verziu bez zemiakov. Postup je ľahký

Suroviny

Postup

  1. Približne lyžicu masla, najlepšie domáceho, dáme rozpustiť na sporák a uškvaríme ho. Mlieko posolíme a necháme zovrieť.
  2. Pripravíme si cesto na mrvančeky. Do misky si dáme múku a budeme prilievať postupne cca pol deci vody.
  3. Rukou zmes premiešame, ale nespracujeme cesto dokonale. Len ho akoby prehrabávame prstami
  4. Vznikne nám niečo takéto -
  5. Cesto vezmeme do ruky, trháme z neho malé kúsky a hádžeme do mlieka. Rýchlo premiešame. Uškvarené maslo vlejeme do polievky a chvíľu povaríme. Odstavíme zo sporáka a necháme 10 minút stáť. Dnes sa toto jedlo u nás robilo po takmer 15 rokoch. Pochutili si však na ňom len ženy. Mužom sa nepáčila ani farba, ani konzistencia :D Nuž čo...koľko ľudí, toľko chutí. Ak však niekoho inšpirujem k rýchlemu a lacnému obedu, budem rada :)