Mrkvový šalát s rascou a koriandrom

martinis - fotkamartinis, 2. júla 2013
Mrkvový šalát s rascou a koriandrom
Foto: martinis

Väčšina z nás zrejme pozná mrkvový šalát v štýle nastrúhaná mrkva a jablko, prípadne ananás. Nevravím, že je zlý, ale môj šalát možno nabúra Zobraziť celý popisVäčšina z nás zrejme pozná mrkvový šalát v štýle nastrúhaná mrkva a jablko, prípadne ananás. Nevravím, že je zlý, ale môj šalát možno nabúra túto predstavu, keďže som mrkvu doplnil rascou, koriandrom, syrom cottage a mletým čili :)

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

250  g (4 ks)
1 PL
na ozdobu




Postup

  1. 1

    Tento pokrm je vlastne taká rýchlovka, najmä, ak potrebujete spotrebovať mrkvu alebo by sa k exotickému menu zišiel nejaký ľahší šalát. Mrkvu nastrúhame na hrubších slzičkách - ja som použil štyri mrkvy. Dáme do misy a posypeme mletým koriandrom a celou rascou, ktorú môžme prípadne nasucho opiecť. Množstvo neuvádzam, posypte podľa oka a ochutnajte :)

  2. 2

    Cottage zmiešame so soľou, ochuteným olivovým olejom a mletým čiernym korením. Kto má rád čili, pokojne si môže pridať jednu papričku, mne postačilo si šalát posypať mletým. Všetko spolu dobre zmiešame a odporúčam podávať ozdobené lístkami čerstvého koriandra a dobrým pečivom, podľa chuti posypané mletým čili :)

    Mrkvový šalát s rascou a koriandrom - obrázok 2
  3. 3

    Môj tip : Pokiaľ chcete dosiahnuť "krémovejšiu" konzistenciu, alebo nemáte radi syr cottage, skúste siahnuť po klasickom bielom jogurte.

Diskusia k receptu

katkat
mnaam, dakujem za inspiraciu, take nieco som akurat hladala :)
marta23
V recepte chválim kombináciu prísad, peknú fotografiu a hlavne výborný pravopis, gramatiku bez hrubých chýb v texte.
evina481
robila som podobný šalát, len som nastrúhala aj zeler a namiesto cottage som dala pochúťkovú smotanu
jujoska
dobry vonavy salatik, len u mna bez cottage, pokvapkany citronom. Nie ze by som cottage nemala rada, ale radsej k nemu zeleninu zakusujem, ako ho s nou miesam.
radulienka
@Martinis , zase jeden z tvojich chutných výmyslov, vyskúšam. A čo tak dať miesto bežnej rasce rímsku - teda cumín, aj to by možno šlo, vyskúšam oboje, vďaka za inspiro...
martinis
@katkat : tak dúfam, že ťa nesklamal ;)
@marta23 : snažím sa spracovávať recepty čo najlepšie a najkreatívnejšie a vždy vravím : polovica dobrého recepty je obsah a suroviny, druhá zasa spracovanie a fotografia - som vďačný za Tvoju pochvalu :)
@evina481 : ako vravím, šalát treba obohatiť podľa chuti a pridaním smotany bol taký krémovejší, však ? :)
@ywett : už druhý recept s pochvalou od teba, veľmi, veľmi sa teším O:)
@frezia68 : budem v napätí očakávať na tvoju spätnú väzbu - všimol som si, že často komentuješ moje recepty a veľmi si to vážim :-))
@radulienka : ďakujem :) ťažko posúdiť, rímsku rascu som ešte neskúšal, doma ju nemám - ako chutí ? :) aký je rozdiel medzi rímskou a klasickou ? :)
irenaw
vítam každú inováciu, nevravím, že mrkvu s jablkom nezjem, ale nie je to nič pre mňa a s ananásom hotová katastrofa :-)
zuzananoskova
Ja sa vždy teším z toho, keď mladí ľudia varia, Martin, si super, aj tento recept vyzerá mňamkový. Rozdiel medzi rímskou rascou a rascou klasickou je veľký, aj v chuti, aj vo vôni. Rímsku rascu používam do falafelu a to mu práve dodáva tú fantastickú chuť a vôňu. :-)
evina481
@martinis áno bol krémovejší a vláčny, ja niekedy do šalátov dávam namiesto kyslej smotany biely jogurt
janger
Vybornu mrkvicku si spravil. Ja robievam na sladko. Ale zmena nezaskodi :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia