Mrkvový krém s píniovými orieškami a makovým olejom

Autor receptu: celero

Makový olej sa výborne dopĺňa s mrkvou, aj čerstvou. Má vysoký obsah vápnika a horčíka, pozitívne vplýva na psychiku. Idem si asi dať za lyžičku... ;)

4-6
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistíme si mrkvu a cibuľu. Cibuľu nakrájame nadrobno, mrkvu na menšie kolieska. Pripravíme si vývar. Píniové oriešky nasucho opražíme na panvici.
  2. Na olivovom oleji opražíme cibuľu dosklovita, pridáme nakrájanú mrkvu a chvíľu dusíme. Zalejeme vývarom a varíme do mäkka. Po uvarení rozmixujeme na krém.
  3. Podávame s opraženými píniovými orieškami a trochou makového oleja.