Mrkvová torta
Mrkvová torta s ricottovým krémom
Autor receptu: redakcia
25 minút príprava |
30-35 minút na 175 °C |
Postup- Bielky s cukrom vyšľaháme na sneh.
Žĺtky, olej, škoricu a perníkové korenie vymiešame. Pridáme nastrúhanú mrkvu, nastrúhané jablko a múku s kypriacim
práškom. Dobre premiešame, postupne
zapracujeme aj sneh vyšľahaný z bielkov. Na záver primiešame nasekané orechy.
- Cesto dáme do okrúhlej formy a pečieme
v rúre vopred vyhriatej na 175 stupňov
30–35 minút.
- Krém: Spolu vyšľaháme ricottu, šťavu
z pomaranča alebo citróna, prípadne
môžeme pridať aj nastrúhanú kôru
a cukor. Krém natrieme na vychladnutý
koláč.
|