Mrkvová torta

Mrkvová torta s ricottovým krémom

Autor receptu: redakcia

25 minút
príprava
30-35 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky s cukrom vyšľaháme na sneh. Žĺtky, olej, škoricu a perníkové korenie vymiešame. Pridáme nastrúhanú mrkvu, nastrúhané jablko a múku s kypriacim práškom. Dobre premiešame, postupne zapracujeme aj sneh vyšľahaný z bielkov. Na záver primiešame nasekané orechy.
  2. Cesto dáme do okrúhlej formy a pečieme v rúre vopred vyhriatej na 175 stupňov 30–35 minút.
  3. Krém: Spolu vyšľaháme ricottu, šťavu z pomaranča alebo citróna, prípadne môžeme pridať aj nastrúhanú kôru a cukor. Krém natrieme na vychladnutý koláč.