Mrkvový koláč
Mrkvový koláč

Mrkvový koláč s makom fotorecept

Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 12. apríla 2019
Mrkvový koláč s makom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 hrnčeka
1 hrnček
2 ks
3 ks
1,5 hrnčeka
1,5 KL
2 KL
1,5 KL
1 KL
100 g
Krém:
100 g
1/2 hrnčeka
50 g
1 KL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s hnedým cukrom.

    Mrkvový koláč s makom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Za stáleho miešania pridáme olej, múku s kypriacim práškom a so sódou, vanilkový cukor a škoricu. Nakoniec pridáme najemno postrúhanú mrkvu, mak a sneh vyšľahaný z bielkov.

    Mrkvový koláč s makom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Masu preložíme do vymastenej formy a pečieme pri 180 °C približne 40 minút.

  4. 4

    Zo smotanovej nátierky, z masla, pomarančovej šťavy a práškového cukru vyšľaháme hladký krém, ktorým potrieme vychladnutý upečený koláč. Vrch koláča môžeme dozdobiť zvyšným krémom, postrúhanou mrkvou a posekanými orechmi.

    Mrkvový koláč s makom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia