Mrkvovo-škoricové koláčiky s krémom z bielej čokolády a mascarpone

Autor receptu: vikulqa

Môj výmysel. Veľmi sladká mňamka :)

30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny si zmiešame v miske. Na plech dáme papier na pečenie, na ktorý vylejeme zmes a dáme ju piecť do rúry na 180°C na cca 20-25 min.
  2. Plnka: Bielu čokoládu si rozpustíme v hrnci, počkáme kým trochu vychladne, ( ale nesmie stuhnúť ) a počas šľahania s ručným šľahačom pridávame po lyžiciach mascarpone, kým nevznikne tuhšia zmes.
  3. Po dopečení piškóty počkáme kým trochu vychladne. Môžme ju prekrojiť buď na polovicu ak veľmi nevyrástla ( koláčiky budú vyššie ), alebo prerezať po celej dĺžke cez stred ak je vysoká. ( Mám skúsenosť, že v inej rúre som mala vždy inú piškótu, tak preto takto ) Natrieme na spodný diel plnku a prikryjeme vrchným dielom piškóty. Trocha plnky si odložíme na ozdobenie koláčikov. Necháme v chladničke aspoň hodinku aby sa to celé spojilo. Po vybratí z chladničky nakrájame na malé kocky, ktoré ozdobíme zvyšnou plnkou so zdobičkou a na vrch poskrúcame postrúhanú mrkvu. Polejeme medom. Dobrú chuť :)