Mrkvovo-škoricové koláčiky s krémom z bielej čokolády a mascarpone

vikulqa - fotkavikulqa, 2. septembra 2014
Mrkvovo-škoricové koláčiky s krémom z bielej čokolády a mascarpone
Foto: vikulqa

Môj výmysel. Veľmi sladká mňamka :)

30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2  ks
1  dl
150  g
 štipka
1/2  bal.
8-10  PL
1  ČL
250  g
1  hrnček strúhaná
Plnka:
1  ks
250  g
Ozdoba:
1  ks čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny si zmiešame v miske. Na plech dáme papier na pečenie, na ktorý vylejeme zmes a dáme ju piecť do rúry na 180°C na cca 20-25 min.

  2. 2

    Plnka: Bielu čokoládu si rozpustíme v hrnci, počkáme kým trochu vychladne, ( ale nesmie stuhnúť ) a počas šľahania s ručným šľahačom pridávame po lyžiciach mascarpone, kým nevznikne tuhšia zmes.

  3. 3

    Po dopečení piškóty počkáme kým trochu vychladne. Môžme ju prekrojiť buď na polovicu ak veľmi nevyrástla ( koláčiky budú vyššie ), alebo prerezať po celej dĺžke cez stred ak je vysoká. ( Mám skúsenosť, že v inej rúre som mala vždy inú piškótu, tak preto takto ) Natrieme na spodný diel plnku a prikryjeme vrchným dielom piškóty. Trocha plnky si odložíme na ozdobenie koláčikov. Necháme v chladničke aspoň hodinku aby sa to celé spojilo. Po vybratí z chladničky nakrájame na malé kocky, ktoré ozdobíme zvyšnou plnkou so zdobičkou a na vrch poskrúcame postrúhanú mrkvu. Polejeme medom. Dobrú chuť :)

    Mrkvovo-škoricové koláčiky s krémom z bielej čokolády a mascarpone - obrázok 3

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: