Mrkvovo-orechový koláč zo špaldy a ražnej múky

Autor receptu: paploska

Inšpirovala som sa vyhlásením jednej kočky, vraj " prečo sa všetci tak boja mrkvy v koláči, je to predsa mňamka" Mňa to naštartovalo a dala som dokopy ingrediencie, ktoré máme radi a ešte sú aj zdravé :-) Nám chutilo, a budem rada ak vás inšpirujem.

24
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Žiaľ fotiť som nestíhala, piecť som sa rozhodla večer a tak mám len dnešnú fotku. Ale postup je naozaj jednoduchý. Na veľkom strúhadle nastrúhame mrkvu a posekáme orechy. Vajcia si vyberieme asi hodinu vopred, aby získali izbovú teplotu. Vajcia zľahka vyšľaháme s cukrom, škoricou a vanilkou. Múky zmiešame so sódou. Do vyšľahaných vajec pridáme olej, múky a nakoniec orechy a mrkvu.Poriadne premiešame a dáme piecť na 200 st. asi na 20 min.
  2. Z tohto množstva budete mať jednu strednú tortovú formu koláča a 12 maffinov. Pôvodne som plánovala koláč potrieť citrónovou polevou, ale je dosť sladký, tak som ju vynechala. Dobrú chuť.