Mrkvovo-karfiolové fašírky s ovsenými vločkami
Autor receptu: veronikahtl
12 porcií |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ružičky uvareného karfiolu si popučíme vidličkou, pridáme mrkvu - natrúhanú (podľa chuti najemno, nahrubo, ja preferujem najemno) a premiešame.
Ovsené vločky môžeme použiť tiež podľa chuti - ak niekto preferuje viac ich chuť, netreba ich mlieť. Ja si ich vždy rozmeliem na jemný prášok, je to chutnejšie. Pridáme ich do karfiolu s mrkvou a znovu premiešame.
- Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a vajce. Ochutíme soľou, majoránkou poprípade podľa vlastnej chuti.
Ak treba upraviť konzistenciu "cesta" pridáme buď vývar (ak je husté) alebo pomleté/ celé vločky (ak je riedké).
- Nakoniec obalíme v strúhanke a smažíme v rozohriatom olivovom alebo kokosovom oleji.
Podávame so zeleninovým šalátom, prívarkom alebo so zemiakovým pyré. Ja som na vrh dala Cottage Cheese (podľa vlastného výberu).
Dobru chuť prajem :-)