Mrkvovo-karfiolové fašírky s ovsenými vločkami

Autor receptu: veronikahtl

12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ružičky uvareného karfiolu si popučíme vidličkou, pridáme mrkvu - natrúhanú (podľa chuti najemno, nahrubo, ja preferujem najemno) a premiešame. Ovsené vločky môžeme použiť tiež podľa chuti - ak niekto preferuje viac ich chuť, netreba ich mlieť. Ja si ich vždy rozmeliem na jemný prášok, je to chutnejšie. Pridáme ich do karfiolu s mrkvou a znovu premiešame.
  2. Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a vajce. Ochutíme soľou, majoránkou poprípade podľa vlastnej chuti. Ak treba upraviť konzistenciu "cesta" pridáme buď vývar (ak je husté) alebo pomleté/ celé vločky (ak je riedké).
  3. Nakoniec obalíme v strúhanke a smažíme v rozohriatom olivovom alebo kokosovom oleji. Podávame so zeleninovým šalátom, prívarkom alebo so zemiakovým pyré. Ja som na vrh dala Cottage Cheese (podľa vlastného výberu). Dobru chuť prajem :-)