Mrkvovo-karfiolové fašírky s ovsenými vločkami

veronikahtl - fotkaveronikahtl, 28. júla 2015
12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 - 2 ks
2 - 4 ružičky
podľa potreby
1 ks
1 - 2 strúčiky
1 - 2 ks




Postup

  1. 1

    Ružičky uvareného karfiolu si popučíme vidličkou, pridáme mrkvu - natrúhanú (podľa chuti najemno, nahrubo, ja preferujem najemno) a premiešame. Ovsené vločky môžeme použiť tiež podľa chuti - ak niekto preferuje viac ich chuť, netreba ich mlieť. Ja si ich vždy rozmeliem na jemný prášok, je to chutnejšie. Pridáme ich do karfiolu s mrkvou a znovu premiešame.

  2. 2

    Potom pridáme najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a vajce. Ochutíme soľou, majoránkou poprípade podľa vlastnej chuti. Ak treba upraviť konzistenciu "cesta" pridáme buď vývar (ak je husté) alebo pomleté/ celé vločky (ak je riedké).

  3. 3

    Nakoniec obalíme v strúhanke a smažíme v rozohriatom olivovom alebo kokosovom oleji. Podávame so zeleninovým šalátom, prívarkom alebo so zemiakovým pyré. Ja som na vrh dala Cottage Cheese (podľa vlastného výberu). Dobru chuť prajem :-)

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobré na zeleninových plackách je, že majú viacej vsariácií, ale s karfiólom sú najlepšie. Aj tieto tvoje sa mi páčia, @veronikahtl , preto si ich pre prípad potreby ukladám do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia