Mrkvové koláče

Mrkvové mesiačiky (videorecept)

Autor receptu: sons

Toto drobné mrkvové pečivo plnené slivkovým lekvárom je vynikajúce a garantujeme, že sa zje hneď. Odporúčame piecť rovno dve dávky naraz!

30
porcií
40 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno. Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme nakrájané maslo, nastrúhanú mrkvu a spracujeme na hladké cesto.
  2. Pripravené mrkvové cesto natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske. Vykrojíme z neho kolieska. Na kolieska cesta dáme slivkový lekvár, kolieska preložíme na polovicu a okraje dobre popritláčame. Koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 až 20 minút. Čas pečenia závisí od veľkosti koláčikov. Upečené mesiačiky môžeme ešte zahorúca obaliť v zmesi práškového a vanilkového cukru, alebo len posypať cukrom, prípadne môžeme cukor celkom vynechať.
  4. Naše tipy: Ak by sa mrkvové cesto príliš lepilo, môžeme ho pred vaľkaním dať na 30 minút do chladničky. Potom sa s ním bude pracovať lepšie. Namiesto mrkvy môžeme v recepte v rovnakom množstve použiť aj najemno nastrúhanú tekvicu hokkaido.