Mrkvová polievka

samanka - fotkasamanka, 13. augusta 2010
Mrkvová polievka
Foto: samanka

Túto polievočku robievam dosť často, je jednoduchá, rýchla a chutná. Ani neviem, odkiaľ mám na ňu recept.

3-4
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4-5 ks
1 ks veľká
3-4 strúčiky
cca 1 ČL
 podľa potreby
 kocka, nemusí byť




Postup

  1. 1

    Mrkvu, cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame-cibuľu na drobno, mrkvu na kolieska, cesnak na tretinky, alebo ako sa podarí, orestujeme na masle (oleji), na masle má polievka lepšiu chuť. Zalejeme vodou a necháme uvariť do mäkka. Ponorným mixérom rozmixujeme na kašu, dolejem vodou, prisypeme karí korenie, necháme prevariť a podávame. Kto má rád syry, môže si do polievky pridať. Odporúčam. V tej mojej je originálny domáci údený ovčí syr z Liptova. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

janozmyjavy
Skús trochu mrkvy postrúhať a samotne na tuku opražiť a uvidíš akú to dostane farbu. My sme doma vyrábali pravé slepačie polievky s pravou žltou farbou - tato.
samanka
@janozmyjavy ďakujem za radu...spomínala mi kamoška, že takto "vyrábali" pravú bažantiu v jednej reštike
janozmyjavy
Včera večer som počul o mrkvovej polievke, tak som si na Teba spomenul. Nejednalo sa ale o takúto polievku, len o obyčajný vývar s mrkvovými haluškami. Je to vlastne krupica s vajcom a postrúhanou mrkvou. Ja som to ešte neskúšal, no ako vložka do tejto polievky by to mohlo byť.
jerica
aké jednoduché , tiež sme dávali do hovädzej polievky farbu z mrkvy , na mati osmažili nastrúhanú mrkvu naliali vodu , trochu prevarili , pridali sme do varenej hovädzej polievky , bola ako vyšitá zo sliepky. Nič neuškodilo , :-)) a tá tvoja je "jednoduchorýchla" mňam:-))
samanka
@jerica tento rok je naša mrkva taká veľká, že na liter polievky mi stačia 3 mrkvy.....:-))))
mikat
Dnes som túto polievočku robila, práve kvôli rýchlosti. S tým kari je super. Ja som ho ale dala ešte na dusiacu sa mrkvu a rozmixovala som to len čiastočne, aby ostalo pár koliesok mrkvy + špaldové haluštičky ako závarka. Podávala som bez syra. Aj 3-ročný syn zjedol plný tanier a stále si pri tom hovoril mňam :)
mikat
Fíha, teraz pozerám, že máš uvedenú 30-40 minútovú tepelnú úpravu :O Ja som ju mala hotovú za 20 minút. Čo sa Ti na nej tak dlho varilo?
monuli
Nasla som recept narychlo,kedze potrebujem nieco rychle a hlavne do zaludka :) ,zaujala ma tato polievocka,tak som zvedava :) ,ale uz pi prvom ochutnani mi velmi zachutila aj ked este nebola uvarena :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia