Mrkvová polievka s domácim petržlenovým olejom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Koreňovú zeleninu, zemiaky, cibuľu a cesnak očistíme
a nakrájame na malé kúsky. Najemno nakrájanú cibuľu
a cesnak speníme na olivovom oleji do zlata, pridáme nakrájanú zeleninu,
krátko opečieme, pridáme zemiaky, zalejeme 2 l vody
a varíme domäkka.
- Pripravíme petržlenový olej: slnečnicový olej zmiešame
s petržlenovou vňaťou, rozmixujeme a precedíme cez
jemné sitko. Po uvarení rozmixujeme na jemnú polievku,
zjemníme smotanou a dochutíme soľou, muškátovým
orieškom a zázvorom. Podávame s crème fraîche a petržlenovým
olejom.
|