Mriežkovaný tvarohový koláč

Autor receptu: elka56

Tento koláč nám doniesli susedia ,kedˇ sme ich pozvali na našu chalupu.Veľmi nám chutil, ja som si opísala recept a som ho upiekla na Vianoce.Ešte som nepridávala na varechu žiadny recept, iba som pridala dve fotografie -torty.Dúfam ,že sa mi to podarí.Pridám recept aj s mojou fotografiou tohto vynikajúceho koláča.

Suroviny

Postup

  1. vajíčka si oddelíme a na cesto použijeme - 4 žltka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme 100ml mlieka,olej a premiešame.Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a zľahka zapracujeme tuhý sneh zo 6 bielkov.Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  2. Plnka: krupicu uvaríme v 150 ml mlieka na hustú kašu a necháme vychladnúť.Vo väčšej mise vymiešame tvaroh s 2 žltkami,van. cukrom a primiešame kyslú smotanu a vychladnutú krupicu.Plnku potom nanášame pomocou lyžice na cesto v tvare mriežky,aby v ceste vznikli vankúšiky.Vložíme do rúry a pečieme asi 40 min.pri 175°;kým cesto zhnedne. Ja som si najprv pripravila plnku,aby mi cesto na plechu nekleslo a dala som to na veľký plech,lebo to narastie a je toho dosť.
  3. Fotku som tu nevedela stiahnúť,tak som ju pridala na inú stránku Varechy.Píšem tu prvýkrát,tak dúfam,že to bude dobre.Koláč je výborný, mäkučký-vyskúšajte.