Malinová zmrzlina
Mrazený malinový dezert v bezlepkových keksoch Mariela
Autor receptu: novalim
Nechce sa vám piecť a máte chuť na nejakú dobrú maškrtu? Čo takto “mraziť”? Zaspomínajte si s nami na časy minulé, kedy bola “in” ruská zmrzlina.* Pre tých, ktorí ju nepoznajú – bola to vanilková zmrzlina medzi dvomi oblátkami. My sme dnes pre vás pripravili niečo podobné – ale bezlepkové a ovocné. Tak poďme na to!
8-10 porcií |
10 minút príprava |
Postup
- Mrazené maliny, jogurt a javorový sirup dáme do kuchynského robota a rozmixujeme na hladkú hmotu.
- Na dno väčšej plastovej nádoby s vrchnákom poukladáme vedľa seba 4-6 keksov Mariela, na ne nanesieme malinovú zmrzlinu a na vrch opäť poukladáme rovnakým smerom ako naspodu ďalšie keksy.
- Nádobu dôkladne uzatvoríme a dáme aspoň na štyri hodiny do mrazničky (najlepšie cez noc).
- Pre podávaním dezert z mrazničky vyberieme asi pol hodinu vopred, aby povolil a dal sa nakrájať. Krájame presne podľa tvaru keksov, a keďže sa spodné kekse od zmrzliny rozmočili, každú porciu podložíme ešte jedným keksom navyše.
- Mrazený malinový dezert ozdobíme čerstvými malinami a lístkami mäty.