Malinová zmrzlina

Mrazený malinový dezert v bezlepkových keksoch Mariela

Autor receptu: novalim

Nechce sa vám piecť a máte chuť na nejakú dobrú maškrtu? Čo takto “mraziť”? Zaspomínajte si s nami na časy minulé, kedy bola “in” ruská zmrzlina.* Pre tých, ktorí ju nepoznajú – bola to vanilková zmrzlina medzi dvomi oblátkami. My sme dnes pre vás pripravili niečo podobné – ale bezlepkové a ovocné. Tak poďme na to!

8-10
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mrazené maliny, jogurt a javorový sirup dáme do kuchynského robota a rozmixujeme na hladkú hmotu.
  2. Na dno väčšej plastovej nádoby s vrchnákom poukladáme vedľa seba 4-6 keksov Mariela, na ne nanesieme malinovú zmrzlinu a na vrch opäť poukladáme rovnakým smerom ako naspodu ďalšie keksy.
  3. Nádobu dôkladne uzatvoríme a dáme aspoň na štyri hodiny do mrazničky (najlepšie cez noc).
  4. Pre podávaním dezert z mrazničky vyberieme asi pol hodinu vopred, aby povolil a dal sa nakrájať. Krájame presne podľa tvaru keksov, a keďže sa spodné kekse od zmrzliny rozmočili, každú porciu podložíme ešte jedným keksom navyše.
  5. Mrazený malinový dezert ozdobíme čerstvými malinami a lístkami mäty.