Mrazený krém v pásikavom tričku a koláčiky s ovocím a šľahačkou

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Pripravíme si piškótové cesto - žĺtka vyšľaháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom na penu. Postupne prilievame teplú vodu a olej a prešľaháme. Primiešame múku s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto si rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame kakao. Pripravíme si 2 mikroténove vrecká, ktoré naplníme prvé svetlým, druhé tmavým cestom. Veľký plech vystelieme papierom na pečenie. Z vrecka so svetlým cestom odstrihneme rožok a na plech vytláčame vlnovky. Tak isto vytláčame aj tmavé cesto do medzier medzi svetlými vlnovkami. Cesto upečieme a necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme si formu na chlebíček. Z cesta si ostrým nožom vyrežeme pláty podľa dna i bokov formy. Z papiera na pečenie si vystrihneme širší pás a vystelieme ním formu - len cez širšie strany formy, tak aby nám papier po okrajoch trčal. Uľahčíme si tak neskôr vyberanie dezertu z formy. Vyrezané pláty cesta vložíme do formy a naplníme krémom, prekryjeme bebe keksami a dáme zamraziť.
  3. Príprava krému: Vyšľaháme si smotanu, pridáme k nej tvaroh rozmiešaný s odkvapkanými marhuľami a cukor podľa potreby. Ja som si časť krému spravila s marhuľami a časť bez. Chcela som dvojfarebný krém. V reze to však nebolo takmer vôbec vidieť.
  4. A kedže ja som množstvo cesta neodhadla a spravila som dvojnásobnú dávku, druhý plech cesta som zúžitkovala na malé šľahačkové koláčiky plnené ovocím a nugátovým krémom.
  5. Koláčiky som pripravovala v muffinkovej forme.