Tvarohová bábovka
Mramorovaná bábovka s tvarohom a čučoriedkami
Autor receptu: redakcia
|
8 porcií |
25 minút príprava |
55 minút na 180 °C |
Postup- Rúru vyhrejeme na 180 °C. Bábovkovú formu dôkladne vytrieme maslom a vysypeme zmesou mletých orechov a mandľových lupienkov.
- Maslo vyšľaháme dopenista spolu s cukrom, so žĺtkami a s vanilkovou pastou. Primiešame tvaroh.
- Polohrubú múku preosejeme spolu s práškom do pečiva a nastrúhanou citrónovou kôrou. Túto sypkú zmes postupne zapracujeme do maslovo–žĺtkovej hmoty pri nízkych otáčkach.
- Zvlášť vyšľaháme bielky so štipkou soli dotuha a jemne ich primiešame do cesta. Dve tretiny cesta rozotrieme do pripravenej formy a posypeme polovicou čučoriedok.
- Do zvyšnej tretiny cesta primiešame kakao a nalejeme ho na svetlé cesto. Navrch rozložíme zvyšné čučoriedky. Bábovku pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne
55 minút.
- Pre istotu tesne pred dopečením skontrolujeme špajdľou – ak je suchá, bábovka je hotová.
- Hotovú bábovku môžeme po vyklopení a vychladnutí posypať práškovým cukrom.
|