Tvarohová bábovka

Mramorovaná bábovka s tvarohom a čučoriedkami

Autor receptu: redakcia

8
porcií
25 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Bábovkovú formu dôkladne vytrieme maslom a vysypeme zmesou mletých orechov a mandľových lupienkov.
  2. Maslo vyšľaháme dopenista spolu s cukrom, so žĺtkami a s vanilkovou pastou. Primiešame tvaroh.
  3. Polohrubú múku preosejeme spolu s práškom do pečiva a nastrúhanou citrónovou kôrou. Túto sypkú zmes postupne zapracujeme do maslovo–žĺtkovej hmoty pri nízkych otáčkach.
  4. Zvlášť vyšľaháme bielky so štipkou soli dotuha a jemne ich primiešame do cesta. Dve tretiny cesta rozotrieme do pripravenej formy a posypeme polovicou čučoriedok.
  5. Do zvyšnej tretiny cesta primiešame kakao a nalejeme ho na svetlé cesto. Navrch rozložíme zvyšné čučoriedky. Bábovku pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 55 minút.
  6. Pre istotu tesne pred dopečením skontrolujeme špajdľou – ak je suchá, bábovka je hotová.
  7. Hotovú bábovku môžeme po vyklopení a vychladnutí posypať práškovým cukrom.