Mramorovaná bábovka
Mramorovaná bábovka bez múky s citrónovou polevou
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 150 °C |
Postup- Žĺtky oddelíme od bielkov, pridáme kryštálový cukor,
poriadne vymiešame, až hmota začne tuhnúť. Pridáme
Zlatý klas, olej, škoricový cukor, spolu všetko
premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne
ho vmiešame do cesta. Polovicu cesta nalejeme
do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy
na bábovku. Do druhej polovice cesta primiešame
kakao, vylejeme ho do formy a jemne premiešame
špajdľou, tak vznikne mramorový efekt. Dáme piecť
na 150 °C približne 45 minút.
- Poleva: Z citróna vytlačíme šťavu a vyšľaháme ju s práškovým
cukrom. Touto polevou polejeme vychladnutú
bábovku.
- Tvarohová pena: Smotanu vyšľaháme na hustú šľahačku, zamiešame
do nej tvaroh vymiešaný s cukrom. Penou
dozdobíme bábovku alebo ju k nej servírujeme.
|