Mramorová čokoládovo-nutelová roláda (fotorecept)

Autor receptu: eldina

z kysnutého cesta....veľmi jednoduchý postup

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme: /chýba mi tam lekvár/..použila som sušené droždie a múka je v recepte napísaná 1 kg, ale to je maximálna váha..múky toľko, koľko vpije cesto...v miske je už rozpustené maslo/môžte použiť Heru či Palmarín/
  2. z vlažného mlieka+ štipky soli+ pár PL cukru+pár PL múky, kvasníc- urobiť kvások...
  3. teraz treba rozpustiť na pare horkú čokoládu (100g) a nutelu (5 PL) / či inú čokoládovú pomazánku/, dobre premiešať a nechať vychladnúť...
  4. do kvásku pridať zvyšok cukru, rozpustené maslo , vajce a pridávať múku, kým nie je cesto vláčne...
  5. aspoň pol hodinu nechať na teplom mieste vykysnúť..
  6. vykysnuté cesto ešte domiesiť múkou, aby sa nelepilo....potom vyvaľkať na veľký plát , potrieť čokoládovou plnkou a preložiť- najprv pravú stranu cesta do polovice, potom ju prikryť ľavou stranou cesta..
  7. cesto prekladáme- ako ked robíme cesto s oškvarkami...
  8. opäť preložiť
  9. vyvaľkať
  10. nakrájať na pásy /asi 1-2 cm/---mne sa podarili hrubšie..:))
  11. na plech položiť papier na pečenie a ukladať pásy cesta, ktoré sme zvinuli do špirály..
  12. trúbu predhriať na 180 °C, pásy nechať ešte trochu vykysnúť a dať piecť, asi na 20 minút...
  13. po upečení /z plechu koláč vysunúť aj s papierom/ , ešte horúce-potrieť hrubšou vrstvou lekváru, ja som použila jahodový....nechať chvíľu vychladnúť
  14. ked je koláč vlažný, zrolovať, aj s papierom!!
  15. po úplnom vychladnutí stiahnuť papier /ide dolu veľmi ľahko/, posypať práškovým cukrom/ale aj nemusíte/ a nakrájať na pláty..... zistila som, že som mohla nakrájať tenšie pláty, tým pádom by som mala viac špirál a efekt rolády by bol dokonalejší..:)) ale chuťovo je to jedno...ak chcete znásobiť chuť čokolády, namiesto lekváru potrite nutelou...a ešte jeden malý postreh-čokoládová plnka nevyteká, ako ked sa pečie kakaový koláč...:))------koláč je obrovský!!