Mozzarella v smotane s bazalkovo - citrónovým pestom

Martin Slanina
šéfkuchár reštaurácie Pútnický mlyn v Marianke, 13. októbra 2012
Mozzarella v smotane s bazalkovo - citrónovým pestom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

400 g (4 väčšie guľôčky mozzarelly)
250 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Mozzarellu nakrájame asi na 1 cm hrubé plátky a necháme odkvapkať. Kyslú smotanu dochutíme troškou soli a čerstvo zomletým korením a táto zmes nám bude slúžiť neskôr ako zálievka.

  2. 2

    Rozkrojíme 2 čili papričky, z ktorých vyrežeme jadierka a nakrájame na čo najtenšie rezančeky, ktorými budeme ozdobovať predjedlo. Z citróna nastrúhame citrónovú kôru a vytlačíme šťavu, ktorú zmiešame s bazalkovým pestom (bazalka, olivový olej, parmezán, cesnak, píniové oriešky alebo ho kúpime už hotové).

  3. 3

    Odkvapkanú a nakrájanú mozzarellu si pekne uložíme na tanier, na ktorú polievkovou lyžicou prelejeme smotanovú zmes, ktorú sme si vopred pripravili. Posypeme čiernym drveným korením, morskou soľou a nakrájanými čili papričkami. Predjedlo dozdobíme citrónovo– bazalkovým pestom a na rezance nakrájaným čerstvým listom majoránu.

Diskusia k receptu

mijaita
Překvapivě recept oslovil jenom mě. Možnosti je mnoho, vyzkoušela jsem s pestem i s mátou, se sušenými rajčaty. S bagetou opečenou i k masu kuřecímu. Navždy mezi chuťovkama má už svoje místo. Skvělý recept!







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia