Mozog bravčový s olejom a citrónom

Autor receptu: eraserhead

Upozornenie, kto má problém s cholesterolom nech sa tomuto jedlu vyhne na 3 mäsiarstvá.

5
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mozog dáme na pol hodinu do studenej vody.
  2. Umyjeme a necháme odkvapkať. Zľahka odstránime blanu, tak aby sme neporušili štruktúru.
  3. Opäť umyjeme a necháme odtiecť.
  4. Dáme variť do osolenej vody s bobkovým listom na 20 minút. Počas varenia priebežne zbierame vzniknutú penu. Kým sa nám to varí, zarobíme si šťavu z jedného citróna s olejom. Citrónovú šťavu prefiltrujte cez jemné sitko.
  5. Uvarené opatrne vyberieme a necháme odtiecť prebytočnú vodu.
  6. Nakrájame a polejeme zmesou citrónovej šťavy a oleja.