Mozog bravčový s olejom a citrónom
Autor receptu: eraserhead
Upozornenie, kto má problém s cholesterolom nech sa tomuto jedlu vyhne na 3
mäsiarstvá.
5 porcií |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mozog dáme na pol hodinu do studenej vody.
- Umyjeme a necháme odkvapkať.
Zľahka odstránime blanu, tak aby sme neporušili štruktúru.
- Opäť umyjeme a necháme odtiecť.
- Dáme variť do osolenej vody s bobkovým listom na 20 minút.
Počas varenia priebežne zbierame vzniknutú penu.
Kým sa nám to varí, zarobíme si šťavu z jedného citróna s olejom. Citrónovú šťavu prefiltrujte cez jemné sitko.
- Uvarené opatrne vyberieme a necháme odtiecť prebytočnú vodu.
- Nakrájame a polejeme zmesou citrónovej šťavy a oleja.