Mousse z kozieho syra s lieskovcami, cvikľou a zeleným šalátom
Autor receptu: ethanel
Original názov Goats Cheese mousse with hazelnuts and beetroot salad , baby beetroot
leaves and pea shoots.
4 porcie |
25 minút príprava |
40 minút na 175 °C |
Postup
- Kozý krémový syr dáme do misky, pridáme smotanu, lieskovcový alebo orechový olej, štipku soli a dobre vymiešame na krém. Dochutíme podľa svojej chuti, pozor na olej je veľmi aromatický tak to nepreháňame. Takto pripravený krém si dáme do vrecúška na zdobenie alebo len do misky.
- Ak máme mladú cviklu tak ju umyjeme , napicháme, potrieme olejom a osolíme, zabalíme do alobalu a dáme piecť na 175C ,, doba je zložitá, záleží od veľkosti ,, kontrolujeme po 40min až do zmäknutia.
Komu sa nechce babrať s cviklu môže použiť zaváranú alebo vákuovo balenú.
- Cvikľu si nakrájame na koliečka uložíme na tanier, okoreníme, osolíme. Nastriekame kopčeky syrového krému , posypeme lieskovcami, jemne pokvapkáme olejom. Podávame s miešaným listovým šalátom. Ja používam mladé cviklové listy, hrachové výhonky a mladý listový šalát.