Mousse z kozieho syra s lieskovcami, cvikľou a zeleným šalátom

Autor receptu: ethanel

Original názov Goats Cheese mousse with hazelnuts and beetroot salad , baby beetroot leaves and pea shoots.

4
porcie
25 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Postup

  1. Kozý krémový syr dáme do misky, pridáme smotanu, lieskovcový alebo orechový olej, štipku soli a dobre vymiešame na krém. Dochutíme podľa svojej chuti, pozor na olej je veľmi aromatický tak to nepreháňame. Takto pripravený krém si dáme do vrecúška na zdobenie alebo len do misky.
  2. Ak máme mladú cviklu tak ju umyjeme , napicháme, potrieme olejom a osolíme, zabalíme do alobalu a dáme piecť na 175C ,, doba je zložitá, záleží od veľkosti ,, kontrolujeme po 40min až do zmäknutia. Komu sa nechce babrať s cviklu môže použiť zaváranú alebo vákuovo balenú.
  3. Cvikľu si nakrájame na koliečka uložíme na tanier, okoreníme, osolíme. Nastriekame kopčeky syrového krému , posypeme lieskovcami, jemne pokvapkáme olejom. Podávame s miešaným listovým šalátom. Ja používam mladé cviklové listy, hrachové výhonky a mladý listový šalát.