Morský vlk v soli (fotorecept)
Autor receptu: eraserhead
Jednoduchý recept na vychutnanie.
2 porcie |
5 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si potrebné. Rybu umyjeme, šupín ju však nezbavujeme.
- Z bielkov si vyšľaháme sneh ktorý zmiešame zo soľou.
- Na plech nanesieme vrstvu soli zmiešanú s vyšľahaným bielkom. Položíme rybu a rybe do brucha dáme bylinky.
- Celú rybu pokryjeme soľou s vyšľahaným bielkom. Na záver spravíme cez soľ priečne ryhy, tieto oceníme neskôr.
- Dáme do piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a 35min.
- Vyberieme z rúry a necháme ešte 5 minút odpočívať.
- Pomaly rozoberáme vzniknutú krustu, teraz sa nám hodia tie ryhy.
- Keď sa prepracujeme k rybe dáme dole kožu a začneme s hodovaním.