Morský vlk v soli (fotorecept)

Autor receptu: eraserhead

Jednoduchý recept na vychutnanie.

2
porcie
5 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si potrebné. Rybu umyjeme, šupín ju však nezbavujeme.
  2. Z bielkov si vyšľaháme sneh ktorý zmiešame zo soľou.
  3. Na plech nanesieme vrstvu soli zmiešanú s vyšľahaným bielkom. Položíme rybu a rybe do brucha dáme bylinky.
  4. Celú rybu pokryjeme soľou s vyšľahaným bielkom. Na záver spravíme cez soľ priečne ryhy, tieto oceníme neskôr.
  5. Dáme do piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a 35min.
  6. Vyberieme z rúry a necháme ešte 5 minút odpočívať.
  7. Pomaly rozoberáme vzniknutú krustu, teraz sa nám hodia tie ryhy.
  8. Keď sa prepracujeme k rybe dáme dole kožu a začneme s hodovaním.