Morský vlk v sladko-kyslej sójovej omáčke

Autor receptu: chefrici

2
porcie
30 minút
príprava
6 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nakladačky: Mrkva,šalátova uhorka,kapusta biela, paprika rôzne farby, biela redkovka, zelaninu nakrajame na platky podla potreby a nalozime do soli nehame odstat cca 30 min potom premijeme vodou. Zatial si pripravime nalev 1 l octu a pridame skoro 2 kg cukru uvaryme zeleninu zalejeme nalevom nechame vychladnut a dame do chladnicky najlepsie su odstate v chladnicke cca 2 dni. Podavame studene.
  2. Chili salsa: Chili male papricky asi 2 cervene a 1 zeleny to staci, pol šalotky, cesnak nasekany na drobno nechame podusit v rure ja rad pouzivam pizza pec na uvolnenie chuti iba par minutiek potom na pare uvarime 2 file morskeho vlka. Rybu a všetky suroviny rozmiksujeme spolu s olivovym olejom kuskom jarnej cibulky koriandru a citronovej šťavy pridame kusok soli a čierneho korenia a mame hotovo.
  3. Opekana ryža s vajcom: Papriky, mrkvu cibulku nakrajame na drobne kocky. Papriku s mrkvou hraskom a kukuricou dame povaryt do vriacej vody 2-3 min. Cibulku oprazime na olivovom oleji s cesnakom pridame predvarenu a nadrobno nakrajanu zeleninu poprazime pridame vajce oprazime vlozime ryzu premiesame a mame fajnu prilohu.
  4. Omačka na rybu: Môožme použiť studenu vodu alebo ju nechame zovret na vas, pridame vegetu alebo ine kuchynske ochucovadlo ja vegetu preosejem a pouzijem iba preosiaty prasok, pridame cukor , citronovu stavu sojovu omacku cesnak roymiksovany na drobno zazvor nakrajany na drobne pasiky pridame jarnu cibulku , koriander, kôpor premiešame.
  5. Ryba: Rybu polozime na pekač mozme zlahka poliat olivovym olejom zalejeme omackou zakrijeme alobalom. Dusime v rure cca 6min v predhriatej rure na 180 pozreme ci je ryba hotova. Potom odstranime alobal troska zapecieme a mozme podavat. Ja rad rybu peciem v pizza peci na tacke.