Morčaco-kačacia polievka s domácimi rezancami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Mala som v mrazničke odložené od Vianoc kačacie a morčacie drobky, tak som sa rozhodla dať to spolu a vytvoriť z toho vývar. Môžem potvrdiť, že je to niečo vynikajúce..úplne super mäsový vývar a s domácimi rezancami..sú krásne žltučké, lebo sú z domácich vajec.

160 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kačacie a morčacie drobky som poriadne umyla pod tečúcou vodou. Do hrnca som dala studenú vudu, do nej som dala opláchnuté mäso, pridala som zeleninu, celú cibuľu aj so šupkou, celý cesnak aj so šupkou/umyla som ich a cesnak rozobrala/bobkový list, celé čierne korenie, chilli papričku sušenú a uviedla som do varu.Keď sa žačala polievka variť, pozberala som penu a potom som pridala soľ.Polievka sa varila 2,5. hod. pomalym varom..
  2. Očistená pokrájaná zelenina do polievky
  3. Pokial sa polievka varila, urobila som do nej domáce rezence. Na 2 vajcia som použila toľko múky, koľko vajíčka prijali. Vymiesila som cesto, rozvaľkala a pokrájala na dlhé pásy.
  4. Pásy som na seba pokladala a pokrájala na rezence..Rezance som vyvarila v osolenej vode..Polievku som po uvarení dochutila, pridaním štipky čierneho mletého korenia a na špičku noža červenou mletou paprikou..