Morčacinka s pomarančami z parného hrnca (fotorecept)
Autor receptu: bibia1
6 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Mäsko vyklepeme, osolíme a ochutíme z každej strany.
- Vložíme do parného hrnca a nastavíme časovač na 30 min.
- Medzi tým si dobre umyjeme veľký pomaranč a z polovičky nastrúhame na jemnom strúhadle kôru. Pridáme šťavu z polky citróna a 1 PL medu, dobre zamiešame a necháme odstáť.
Pomaranč dobre ošúpeme, okrájame zo šupky, a odstránime aj šupku z mesiačikov. Nakrájame na kúsky a 5 minút pred koncom pridáme k mäsku.
- Podávame s ryžou uvarenou tiež v parnom hrnci. Naservírujeme ryžu, mäsko, pridáme pomaranče. Mäsko a pomaranče prelejeme pomarančovou omáčkou.
Dobrú chuť.
|