Morčacinka s pomarančami z parného hrnca (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäsko vyklepeme, osolíme a ochutíme z každej strany.
  2. Vložíme do parného hrnca a nastavíme časovač na 30 min.
  3. Medzi tým si dobre umyjeme veľký pomaranč a z polovičky nastrúhame na jemnom strúhadle kôru. Pridáme šťavu z polky citróna a 1 PL medu, dobre zamiešame a necháme odstáť. Pomaranč dobre ošúpeme, okrájame zo šupky, a odstránime aj šupku z mesiačikov. Nakrájame na kúsky a 5 minút pred koncom pridáme k mäsku.
  4. Podávame s ryžou uvarenou tiež v parnom hrnci. Naservírujeme ryžu, mäsko, pridáme pomaranče. Mäsko a pomaranče prelejeme pomarančovou omáčkou. Dobrú chuť.