Dusené morčacie mäso
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný nedeľný obed z vykosteného morčacieho stehna na kyslej kapuste s vínom.
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie stehno som umyla, osušila a nakrájala na kocky.
- Doniesla som si zo súdka kapustu.
- Nakrájala som si ju troška, aby z vidličky neviseli pri jedení dlhé nite.
- Do rajnice som dala masť, pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla.
- Pridala som morčacie mäso. Miešala som a dusila pokiaľ sa tekutina neodparila.
- Pridala som paradajkovú šťavu.
- Osolila, okorenila, pridala som štipku mletej rasce, zázvor a muškátový oriešok.
- Pridala som ružové víno.
- Napokon aj kyslú kapustu a chvíľu som dusila všetko spolu, aby sa chute spojili. Iba neskôr som pridala toľko vody, aby bolo všetko ponorené a pomaly dusila na miernom plameni pod pokrievkou 50 min.
- Hotové jedlo.
- Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si žemľovú hnedľu. Nakrájala som suché rohlíky na kocky. Namrvilo sa z nich aj troška strúhanky, takže som to mala hneď 2 v jednom.
- Rožky som dala do misy, poliala 2 lyžicami mlieka. Pridala som nakrájanú petržlenovú vňať, 2 vajcia, mleté čierne korenie, muškátový oriešok. Na trošku masti som opiekla jednu cibuľu a strúčik cesnaku a pridala som k rohlíkom. Všetko som dobre premiešala.
- Hotovú zmes som naplnila do mikroténového vrecka a zrolovala. Previazala som kuchynským špagátom, aby sa počas varenia nevnikla do vrecka. Varila som pomaly na miernom plameni 20 min.
- Odstránila som špagát aj fóliu a nakrájala na kolieska.
- Hotový obed som uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť.