Dusené morčacie mäso

Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný nedeľný obed z vykosteného morčacieho stehna na kyslej kapuste s vínom.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie stehno som umyla, osušila a nakrájala na kocky.
  2. Doniesla som si zo súdka kapustu.
  3. Nakrájala som si ju troška, aby z vidličky neviseli pri jedení dlhé nite.
  4. Do rajnice som dala masť, pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla.
  5. Pridala som morčacie mäso. Miešala som a dusila pokiaľ sa tekutina neodparila.
  6. Pridala som paradajkovú šťavu.
  7. Osolila, okorenila, pridala som štipku mletej rasce, zázvor a muškátový oriešok.
  8. Pridala som ružové víno.
  9. Napokon aj kyslú kapustu a chvíľu som dusila všetko spolu, aby sa chute spojili. Iba neskôr som pridala toľko vody, aby bolo všetko ponorené a pomaly dusila na miernom plameni pod pokrievkou 50 min.
  10. Hotové jedlo.
  11. Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si žemľovú hnedľu. Nakrájala som suché rohlíky na kocky. Namrvilo sa z nich aj troška strúhanky, takže som to mala hneď 2 v jednom.
  12. Rožky som dala do misy, poliala 2 lyžicami mlieka. Pridala som nakrájanú petržlenovú vňať, 2 vajcia, mleté čierne korenie, muškátový oriešok. Na trošku masti som opiekla jednu cibuľu a strúčik cesnaku a pridala som k rohlíkom. Všetko som dobre premiešala.
  13. Hotovú zmes som naplnila do mikroténového vrecka a zrolovala. Previazala som kuchynským špagátom, aby sa počas varenia nevnikla do vrecka. Varila som pomaly na miernom plameni 20 min.
  14. Odstránila som špagát aj fóliu a nakrájala na kolieska.
  15. Hotový obed som uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť.