« Naspäť na tento recept

Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) verzia na vytlačenie

Dnešný nedeľný obed z vykosteného morčacieho stehna na kyslej kapuste s vínom.

Autor receptu: izabella929

Postup receptu

Morčacie stehno som umyla, osušila a nakrájala na kocky.
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 1

Doniesla som si zo súdka kapustu.
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 2

Nakrájala som si ju troška, aby z vidličky neviseli pri jedení dlhé nite.
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 3

Do rajnice som dala masť, pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla.
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 4

Pridala som morčacie mäso. Miešala som a dusila pokiaľ sa tekutina neodparila.
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 5

Pridala som paradajkovú šťavu.
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 6

Osolila, okorenila, pridala som štipku mletej rasce, zázvor a muškátový oriešok.
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 7

Pridala som ružové víno.
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 8

Napokon aj kyslú kapustu a chvíľu som dusila všetko spolu, aby sa chute spojili. Iba neskôr som pridala toľko vody, aby bolo všetko ponorené a pomaly dusila na miernom plameni pod pokrievkou 50 min.
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 9

Hotové jedlo.
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 10

Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si žemľovú hnedľu. Nakrájala som suché rohlíky na kocky. Namrvilo sa z nich aj troška strúhanky, takže som to mala hneď 2 v jednom.
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 11

Rožky som dala do misy, poliala 2 lyžicami mlieka. Pridala som nakrájanú petržlenovú vňať, 2 vajcia, mleté čierne korenie, muškátový oriešok. Na trošku masti som opiekla jednu cibuľu a strúčik cesnaku a pridala som k rohlíkom. Všetko som dobre premiešala.
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 12

Hotovú zmes som naplnila do mikroténového vrecka a zrolovala. Previazala som kuchynským špagátom, aby sa počas varenia nevnikla do vrecka. Varila som pomaly na miernom plameni 20 min.
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 13

Odstránila som špagát aj fóliu a nakrájala na kolieska.
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 14

Hotový obed som uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť.
Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne (fotorecept) - obrázok 15

Suroviny




4
porcie
15
minút
príprava
50
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist