Morčacie stehno špikované sušenými figami a slaninkou
Autor receptu: narsila
Môj drahý má rád mäso "nasladko". Nemali sušené slivky a tak vzniklo toto chutné kombo.. :)
4 porcie |
15 minút príprava |
120 minút na 200 °C |
Postup
- Množstvo surovín neuvádzam, každý podľa velkosti mäska a apetítu :)
Vykostené stehno som umyla a osušila, malým nožíkom som robila nahusto dierky a plnila som ich vždy polovičkou figy a pásikom slaninky.
- Mäsko som z oboch strán osolila a okorenila. Do janskej misy som kvapla polovicu oleja a šupla polovicu na drobno nasekaného cesnaku. Vložila som stehno, zakvapla zvyšným olejom a posypala zvyšným cesnakom. Pridala som aj posledné figy. Krásny pohľad a veru aj vôňa.. :)
- Podliala som asi deckom vody, prikryla a piekla na 200 stupňoch asi hodinu a pol, kým nebolo mäso mäkké a figy skaramelizované. Potom som odokryla a ešte asi pol hoďku pripekala a polievala výpekom. Odporúčam všetky figy na posledných 30 minút práve do toho výpeku z mäsa zhrnúť. Chute sa definitívne spoja a figy nezhoria.
- Podávala som s hnedou ryžou a jednoduchým listovým šalátikom. Úspech som očakávala a samozrejme aj slávila :)