Morčacie stehno so zeleninou a hríbmi (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Toto jedlo máme radi je to rýchlo urobené a hlavne dobré. Aspoň nám chuti.

10-12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Mäso krájame na 1 cm kúsky. Pór na drobno. Papriku pokrájame na 1 cm kúsky. Šampiňóny na 2 cm kúsky. Cesnak a čili posekáme na drobno a množstvo si zvolíme ako máme radi. Všetko máme pripravené môžme isť variť. Pôjde to rýchlo tak odporúčam mať všetko pripravené.
  2. Do hrnca dáme na olej podusiť krájanú papriku a pór do mäkká. Pridáme čili a cesnak asi polovicu z množstva. Podusíme krátko.
  3. Pridáme na to mäso a necháme zatiahnuť za stáleho miešania.
  4. Keď je mäso zatiahnuté pridáme paprikovú pastu. Krátko podusíme.
  5. Teraz dáme do hrnca paradajky z konzervy a paradajkový pretlak. Tak 2 - 3 minúty podusíme.
  6. A pridáme šampiňóny zase 2 - 3 minúty dusíme .
  7. Napokon pridáme kukuricu a fazuľu a zvyšok cesnaku a čili. Necháme prejsť varom asi 5 minút. Na zaver dáme oregano. Pripadne dosolíme ak je malo slané. Odstavíme zo sporáka necháme postať 5 minút.
  8. A môžeme servírovať. Ja mám rád k tomu ryžu. Dobrú chuť Vám želám.