Morčacie stehno so zeleninou a hríbmi (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Toto jedlo máme radi je to rýchlo urobené a hlavne dobré. Aspoň nám chuti.
10-12 porcií |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Mäso krájame na 1 cm kúsky. Pór na drobno. Papriku pokrájame na 1 cm kúsky. Šampiňóny na 2 cm kúsky. Cesnak a čili posekáme na drobno a množstvo si zvolíme ako máme radi. Všetko máme pripravené môžme isť variť. Pôjde to rýchlo tak odporúčam mať všetko pripravené.
- Do hrnca dáme na olej podusiť krájanú papriku a pór do mäkká. Pridáme čili a cesnak asi polovicu z množstva. Podusíme krátko.
- Pridáme na to mäso a necháme zatiahnuť za stáleho miešania.
- Keď je mäso zatiahnuté pridáme paprikovú pastu. Krátko podusíme.
- Teraz dáme do hrnca paradajky z konzervy a paradajkový pretlak. Tak 2 - 3 minúty podusíme.
- A pridáme šampiňóny zase 2 - 3 minúty dusíme .
- Napokon pridáme kukuricu a fazuľu a zvyšok cesnaku a čili. Necháme prejsť varom asi 5 minút. Na zaver dáme oregano. Pripadne dosolíme ak je malo slané. Odstavíme zo sporáka necháme postať 5 minút.
- A môžeme servírovať. Ja mám rád k tomu ryžu. Dobrú chuť Vám želám.