Dusené morčacie stehno

Morčacie stehno na víne s guľkami plnenými červenou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed. Morčacie stehno pečené na panvici s bielym vínom a ako príloha sú zemiakové guľky plnené červenou kapustou.

3
porcie
60 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Morčacie stehno som umyla, osušila.
  2. Na panvici som nechala roztopiť a zohriať masť a stehno som opiekla zo všetkých strán.
  3. Podliala som ho bielym vínom, osolila, korenila, posypala celou rascou, pridala som cesnak a dusila pod pokrievkou do mäkka. Počas dusenia som podlievala vývarom. Pred dokončením som mäso odkryla a dopiekla.
  4. Pokiaľ sa robilo mäso, pripravila som si červenú kapustu. Kapustu som nakrájala na malé kocky. Na panvici som rozohriala olej, pridala som cukor a nechala skaramelizovať, pridala som kapustu, pomiešala a pridala som lekvár, opäť som podusila a podliala bielym vínom.
  5. Kapustu som dusila do mäkka. Potom som ju nechala vychladnúť.
  6. Zemiaky som uvarila v šupke, ošúpala a nastrúhala, pridala som soľ a hrubú múku a vypracovala nelepivé cesto.
  7. Z cesta som urobila šúľok a tento som nakrájala na kúsky a uložila na každý kúsok kapustovú plnku...
  8. ...a cesto som zatvorila a vytvarovala guľky. Do hrnca som dala zovrieť osolenú vodu a keď vrela, vložila som guľky a varila pokiaľ nevyplávali na vrch. Guľky som vybrala a scedila.
  9. Na panvicu som dala roztopiť maslo, pridala som strúhanku a opiekla do zlatista. Strúhankou som posypala uvarené guľky.
  10. Hotový obed som uložila na taniere. Z tohto veľkého stehna boli 3 porcie. Guľky sa k pečenému stehnu hodili. Prajem vám dobrú chuť.