Morčacie stehná na slaninovo-cibuľovom základe (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Náš dnešný obedík :-) Rovnakým spôsobom som kedysi pripravovala králika, ešte keď sme chovali... Veľmi nám to chutilo, a dnes takto pripravujem morčacinku, kuracinku aj bravčovinku :-) So zemiakovou kašou či zeleninovou prílohou, je to veľká dobrota !

Suroviny

Postup

  1. Na bravčovej masti orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, slaninu nakrájanú na tenšie pásiky a rascu.
  2. Keď sa slanina vyškvarí, pridáme mäso, premiešame a restujeme až kým sa zatiahne.
  3. Pridáme červenú mletú papriku, soľ, čierne mleté korenie podľa chuti, všetko premiešame, zakryjeme a necháme dusiť. Mäso pustí svoju šťavu, netreba ničím podlievať. Občas premiešame a dusíme do mäkka.
  4. Pred koncom prelisujeme cesnak, krátko povaríme a odstavíme. Podľa chuti dokoreníme, dosolíme.
  5. Ako prílohu som okrem zemiakovej kaše, zvolila aj zeleninovú prílohu. Na troške oleja orestujeme pór, pridáme na tenké kolieska nakrájanú mrkvu, ružičky brokolice, stonkový zeler najkrájaný na kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme 2 PL šťavy z mäsa, a restujeme takých 10 - 15, zeleninka by mala ostať taká na skus.
  6. :-)