Morčacie roládky

Morčacie roládky plnené slaninou z mangalice a šalviou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Stehno vykostíme, naporciujeme na štyri rovnaké rezne. Rovnomerne naklepeme, osolíme, okoreníme, naukladáme na ne plátky slaniny, lístky šalvie a zrolujeme. Roládky opečieme na oleji zo všetkých strán dozlatista. Dopekáme v rúre na 190 stupňoch 10–15 minút.
  2. Mrkvu a tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme lístky tymianu, pokvapkáme olivovým alebo tekvicovým olejom a pečieme pri teplote 165 °C domäkka.
  3. Upečenú zeleninu preložíme do mixéra, pridáme maslo a smotanu a vyšľaháme na pyré. Dochutíme muškátovým orieškom.