Morčacie rezníky na hubách shiitake a sušených paradajkách
Autor receptu: nikusa25
Mala som chuť na morčacie mäso a v chladničke bolo posledných pár húb shiitake. Vznikol z
toho tento recept...
3 porcie |
20 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie stehno zbavíme kože a šliach a naporcujeme na malé rezníky. Jemne vyklepeme, osolíme a okoreníme. Huby pokrájame na plátky, paradajky na väčšie kúsky a cibuľu na drobno. Bujónovú kocku rozpustíme vo vriacej vode, cca 2 dcl.
- Na panvici rozohrejeme olej a rezníky na rýchlo opečieme z oboch strán, opečené rezne vkladáme do hrnca, v ktorom sa budú dusiť. Vo výpeku opečieme cibuľu, pridáme huby. Keď pustia šťavu, pridáme aj paradajky a po minútke všetko prilejeme k mäsu. Pridáme víno. Zalejeme vriacim rozpusteným bujónom a podľa potreby dolejeme čistou vriacou vodou len do tej výšky aby boli rezne ponorené. Premiešame a necháme prikryté variť na slabom ohni približne 1 a pol hodiny. Občas premiešame.
- Mäsko je šťavnaté, jemnej chuti a na jazyku sa rozpadáva. Podávame so zeleninovým šalátom, poprípade s ryžou natural. Dobrú chuť