Morčacie prsia

Morčacie prsia v marináde Teriyaki s brokolicou (fotorecept)

Autor receptu: violeta

tento skvelý recept som našla na stránke Bonvivani: https://bonvivani.sk/recepty/kuracie-teriyaki- s-brokolicou tu je recept na prípravu marinády Teryiaki: https://varecha.pravda.sk/recepty/marinada-teriyaki- /12955-recept.html

5-6
porcií

Suroviny

Postup

  1. Príprava marinády Teryiaki: suroviny som dala na malú panvicu a zohrievala pokiaľ sa cukor nerozpustil, marinádu som nechala vychladnúť a použila na marinovanie mäsa. Mäso marinujem v chlade aspoň 1/2 hodinu.
  2. Zatiaľ som pripravila zeleninu: brokolicu som umyla a rozobrala na malé ružičky, stonky v tomto recepte nepoužijeme. Mrkvu som pokrájala na pásiky, cesnak a mladú cibuľku na koliečka. Zázvor som nastrúhala a vytlačila šťavu z 1/2 citróna.
  3. Zeleninu som opiekla na hlbokej panvici. Najprv cesnak, cibuľku, mrkvu, nastrúhaný zázvor a chilli. Pridala som ružičky brokolice a poliala citrónovou šťavou, pridala som asi 100 ml vody. Zakryla pokrievkou a nechala zeleninu spariť, má zostať chrumkavá. Nakoniec som zeleninu prisolila.
  4. Mäso som opiekla na slnečnicovom oleji. Opekám po menších množstvách, aby sa mäso nezačalo na panvici dusiť. Odkladám ho do misky.
  5. Do hotovej zeleniny som primiešala mäso a narýchlo prehriala. Príloha bola ryža.