Morčacie prsia
Morčacie prsia v marináde Teriyaki s brokolicou (fotorecept)
Autor receptu: violeta
tento skvelý recept som našla na stránke Bonvivani: https://bonvivani.sk/recepty/kuracie-teriyaki-
s-brokolicou
tu je recept na prípravu marinády Teryiaki: https://varecha.pravda.sk/recepty/marinada-teriyaki-
/12955-recept.html
Postup
- Príprava marinády Teryiaki: suroviny som dala na malú panvicu a zohrievala pokiaľ sa cukor nerozpustil, marinádu som nechala vychladnúť a použila na marinovanie mäsa.
Mäso marinujem v chlade aspoň 1/2 hodinu.
- Zatiaľ som pripravila zeleninu: brokolicu som umyla a rozobrala na malé ružičky, stonky v tomto recepte nepoužijeme. Mrkvu som pokrájala na pásiky, cesnak a mladú cibuľku na koliečka. Zázvor som nastrúhala a vytlačila šťavu z 1/2 citróna.
- Zeleninu som opiekla na hlbokej panvici. Najprv cesnak, cibuľku, mrkvu, nastrúhaný zázvor a chilli. Pridala som ružičky brokolice a poliala citrónovou šťavou, pridala som asi 100 ml vody. Zakryla pokrievkou a nechala zeleninu spariť, má zostať chrumkavá. Nakoniec som zeleninu prisolila.
- Mäso som opiekla na slnečnicovom oleji. Opekám po menších množstvách, aby sa mäso nezačalo na panvici dusiť. Odkladám ho do misky.
- Do hotovej zeleniny som primiešala mäso a narýchlo prehriala. Príloha bola ryža.