Morčacie mäso

Morčacie prsia s quinoou podľa Maroša Molnára (videorecept)

Autor receptu: sons

Profesionálny kondičný tréner Maroš Molnár, ktorého poznáme z televíznej relácie Extrémne premeny, nám predstaví recept na nutrične vyvážený chutný obed alebo večeru.

Postup

  1. Quinou nasucho za stáleho miešania orestujeme. Keď začne voňať, odložíme bokom.
  2. V hrnci na troche oleja do zlatista opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme quinou a zalejeme pohárom vody a varíme. Pred dokončením pridáme trochu soli.
  3. Mäso nakrájame, pokvapkáme trochou sójovej omáčky, osolíme a premiešame.
  4. Vo woku alebo hlbšej panvici na oleji osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme sušený cesnak, korenie karí, kurkumu, nakrájané paradajky a mäso. Keď sa mäso zatiahne, wok prikryjeme a necháme dusiť.
  5. K mäsu pridáme na jemno nakrájanú cuketu, trochu chilli a ligurčeka a opäť trocha podusíme. Potom k zmesi pridáme kokosové mlieko, fazuľu a necháme prejsť varom.
  6. Podávame s kôpkou quinoy a ozdobíme koriandrovou vňaťou a čiernym sezamom.