Morčacie prsia plnené fetou a špenátom (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Rýchly a veľmi chutný nedeľný obed, pričom príprava je jednoduchá a nenáročná.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Čerstvý baby špenát som umyla,...
- ...sparila vriacou vodou asi 30 sekúnd, horúcou vodou, ihned som ho scedený preložila do ľadovej vody, týmto sa zachová jeho krásna zelená farba,...
- ...nechala som ho dobre odkvapkať z vody na cedníku,...
- ...zatiaľ som umyla morčacie prsia, osušila papierovou kuchynskou utierkou, odkrojila som dva väčšie rezne,...
- ...ktoré som naklepala a jemne osolila,...
- ...na rezne som rozdelila sparený špenát,...
- ...na špenát som rozmrvila syr Feta,...
- ....naplnené rezne som zrolovala do závitkov, každý závitok som položila na 3 plátky schwarzwaldskej šunky, ktoré sa navzájom čiastočne prekrývali,...
- ...závitky som na tesno zabalila do šunky,...
- ...zabalené závitky z morčacích pŕs som vložila do pekáčika, preliala olejom,...
- ...vložila som ich piecť neprikryté do rúry vyhriatej na 200 stupňov C a piekla som ich 20 minút, zatiaľ som uvarila nové zemiaky a scedila som ich, preliala čerstvým maslom,...
- ...horúce závitky som prekrojila a podávala som ich s novými zemiakmi posypanými čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou,...
- ...ide o pomerne jednoduchý a veľmi chutný rýchly recept na nedeľný a sviatočný obed pri inej príležitosti.