Morčacie mäso s listovým špenátom a sušenými rajčinami
Autor receptu: tizian1cat
Keďže napriek zime vonku dni sa už predlžujú a zákonite sa blížime k času, keď zavesíme kabáty a s hrôzou zistíme, že kto šetrí, má za tri - možno našetrené kilogramy na drieku. Tak som doma vyhlásila koniec prejedaniu a začala variť zdravé jedlá. A aby nedostali šok, tak postupne a pomaly..:-)))
2-3 porcie |
10 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájam nadrobno cibuľku a morčacie vykostené stehno na kocočky.
Na olivovom oleji spením cibuľku, pridám mäsko, posolím, poprášim sladkou červenou paprikou.
- Keď je mäsko zľahka opečené, podlejem vodou tak, aby bolo zakryté, pod pokrievkou nechám dusiť takmer do mäkka.
- Odložím pokrievku, pridám na prúžky nakrájané sušené paradajky a mrazený listový špenát (nemala som čerstvý, ten by bol samozrejme lepší).Varím na miernom plameni ešte niekoľko minút, tesne pred odstavením pridám 2 PL kyslej smotany.
Podávala som s domácimi haluštičkami. Bez prílohy vhodné pre delenú stravu.