Morčacie mäso s listovým špenátom a sušenými rajčinami

Autor receptu: tizian1cat

Keďže napriek zime vonku dni sa už predlžujú a zákonite sa blížime k času, keď zavesíme kabáty a s hrôzou zistíme, že kto šetrí, má za tri - možno našetrené kilogramy na drieku. Tak som doma vyhlásila koniec prejedaniu a začala variť zdravé jedlá. A aby nedostali šok, tak postupne a pomaly..:-)))

2-3
porcie
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájam nadrobno cibuľku a morčacie vykostené stehno na kocočky. Na olivovom oleji spením cibuľku, pridám mäsko, posolím, poprášim sladkou červenou paprikou.
  2. Keď je mäsko zľahka opečené, podlejem vodou tak, aby bolo zakryté, pod pokrievkou nechám dusiť takmer do mäkka.
  3. Odložím pokrievku, pridám na prúžky nakrájané sušené paradajky a mrazený listový špenát (nemala som čerstvý, ten by bol samozrejme lepší).Varím na miernom plameni ešte niekoľko minút, tesne pred odstavením pridám 2 PL kyslej smotany. Podávala som s domácimi haluštičkami. Bez prílohy vhodné pre delenú stravu.