Morčacie mäso s listovým špenátom a sušenými rajčinami

tizian1cat - fotkatizian1cat, 27. decembra 2010

Keďže napriek zime vonku dni sa už predlžujú a zákonite sa blížime k času, keď zavesíme kabáty a s hrôzou zistíme, že kto šetrí, Zobraziť celý popisKeďže napriek zime vonku dni sa už predlžujú a zákonite sa blížime k času, keď zavesíme kabáty a s hrôzou zistíme, že kto šetrí, má za tri - možno našetrené kilogramy na drieku. Tak som doma vyhlásila koniec prejedaniu a začala variť zdravé jedlá. A aby nedostali šok, tak postupne a pomaly..:-)))

2-3
porcie
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g, (stehno)
2 ks, s vňaťou
1 PL
5 ks
100 g, mrazený listy
2 PL




Postup

  1. 1

    Nakrájam nadrobno cibuľku a morčacie vykostené stehno na kocočky. Na olivovom oleji spením cibuľku, pridám mäsko, posolím, poprášim sladkou červenou paprikou.

  2. 2

    Keď je mäsko zľahka opečené, podlejem vodou tak, aby bolo zakryté, pod pokrievkou nechám dusiť takmer do mäkka.

  3. 3

    Odložím pokrievku, pridám na prúžky nakrájané sušené paradajky a mrazený listový špenát (nemala som čerstvý, ten by bol samozrejme lepší).Varím na miernom plameni ešte niekoľko minút, tesne pred odstavením pridám 2 PL kyslej smotany. Podávala som s domácimi haluštičkami. Bez prílohy vhodné pre delenú stravu.

    Morčacie mäso s listovým špenátom a sušenými rajčinami - obrázok 3

Diskusia k receptu

slecna1122
vcera som uvarila,ale moje nevyzeralo,ako to na obrazku-bohuzial,chutovo docela dobre,len by sa hodilo viacej korenin,ako je uvedene v recepte.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia