Morčacie mäso s hlivovo-hráškovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Najmä v tomto chrípkovom období by sme mali venovať hlive viac pozornosti, betaglukan, ktorý sa z nej extrahuje, je pre imunitný systém vyslovená bomba v pozitívnom zmysle. A načo jesť len tabletky, keď z nej môžme pripraviť chutné jedlo.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájame si pór a začneme ho restovať na troške olivového oleja.
  2. Očistíme si hlivu ustricovú a nakrájame ju na drobné slížiky.
  3. Pridáme k póru a mierne osolíme, aby huby pustili tekutinu.
  4. Podlejeme trochou vody a necháme podusiť takmer domäkka. Pridáme mrazený hrášok a necháme prejsť varom.
  5. Keď je zeleninka mäkká, pridáme 2 PL creme fraiche, prevrieme a odstavíme z ohňa. Nakoniec primiešame 1 kelímok kyslej smotany a dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením.
  6. Medzitým si na druhej panvici na 1 PL olivového oleja prudko opečieme nakrájané morčacie mäso.
  7. Osolíme, posypeme sladkou mletou paprikou a nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňatku.
  8. Hotové mäsko podávame poliate hlívovou omáčkou, ako prílohu sme mali divokú ryžu. Hlívová omáčka sa môže zjesť aj bez mäsa. Mne ani príloha k nej nechýba.