Morčacie mäso s hlivovo-hráškovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: tizian1cat
Najmä v tomto chrípkovom období by sme mali venovať hlive viac pozornosti, betaglukan, ktorý sa z nej extrahuje, je pre imunitný systém vyslovená bomba v pozitívnom zmysle. A načo jesť len tabletky, keď z nej môžme pripraviť chutné jedlo.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame si pór a začneme ho restovať na troške olivového oleja.
- Očistíme si hlivu ustricovú a nakrájame ju na drobné slížiky.
- Pridáme k póru a mierne osolíme, aby huby pustili tekutinu.
- Podlejeme trochou vody a necháme podusiť takmer domäkka. Pridáme mrazený hrášok a necháme prejsť varom.
- Keď je zeleninka mäkká, pridáme 2 PL creme fraiche, prevrieme a odstavíme z ohňa. Nakoniec primiešame 1 kelímok kyslej smotany a dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením.
- Medzitým si na druhej panvici na 1 PL olivového oleja prudko opečieme nakrájané morčacie mäso.
- Osolíme, posypeme sladkou mletou paprikou a nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňatku.
- Hotové mäsko podávame poliate hlívovou omáčkou, ako prílohu sme mali divokú ryžu. Hlívová omáčka sa môže zjesť aj bez mäsa. Mne ani príloha k nej nechýba.