Morčacie (kurcie) prsia zapečené s nivovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: martamm
Toto výborné mäsko som prvý raz jedla u dcéry, ktorá je vynikajúca kuchárka (kto vie
po kom?) a hneď som si ho vypýtala, prekvapí Vás, aký je recept jednoduchý. Mäsko je
výborné aj na ďalší deň.
4 porcie |
30 minút príprava |
30+10 minút na 230-180 °C |
Postup
- Mäso nakrájme na plátky, naklepeme, pozor, nesolíme !!!, niva je slaná. Posypeme čiernym korením a opečieme na panvici, aby sa zavrelo, uložíme na pekáč.
- Do kastrólika vlejeme smotanu, do nej rozdrobíme nivu, vytlačíme syr v črievku, posypeme oreganom a okoreníme. Privedieme k varu a miešame, kým sa syr neroztopí.
- Nalejeme na pripravené mäso.
- Zakryjeme alobalom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 230 st. asi na 30 minút, to už budeme cítiť úžasnú vôňu nivy. Potom pekáč odokryjeme a rúru stiahneme na 180 st. Necháme ešte začervenať. Jedlo podávame podľa chuti s varenými, či pečenými zemiakmi, alebo ryžou. Dobrú chuť.
Ešte som premýšľala, ale nemám vyskúšané, že by som dala pod mäso nakrájané zemiaky a piekla by som všetko spolu, mám rada jedlá z jednej nádoby, čo poviete?