Morčacie (kurcie) prsia zapečené s nivovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: martamm

Toto výborné mäsko som prvý raz jedla u dcéry, ktorá je vynikajúca kuchárka (kto vie po kom?) a hneď som si ho vypýtala, prekvapí Vás, aký je recept jednoduchý. Mäsko je výborné aj na ďalší deň.

4
porcie
30 minút
príprava
30+10 minút
na 230-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájme na plátky, naklepeme, pozor, nesolíme !!!, niva je slaná. Posypeme čiernym korením a opečieme na panvici, aby sa zavrelo, uložíme na pekáč.
  2. Do kastrólika vlejeme smotanu, do nej rozdrobíme nivu, vytlačíme syr v črievku, posypeme oreganom a okoreníme. Privedieme k varu a miešame, kým sa syr neroztopí.
  3. Nalejeme na pripravené mäso.
  4. Zakryjeme alobalom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 230 st. asi na 30 minút, to už budeme cítiť úžasnú vôňu nivy. Potom pekáč odokryjeme a rúru stiahneme na 180 st. Necháme ešte začervenať. Jedlo podávame podľa chuti s varenými, či pečenými zemiakmi, alebo ryžou. Dobrú chuť.
    Ešte som premýšľala, ale nemám vyskúšané, že by som dala pod mäso nakrájané zemiaky a piekla by som všetko spolu, mám rada jedlá z jednej nádoby, čo poviete?