Morčacie krídlo plnené mäsom z diviaka (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Nebojím sa kombinácii a rád skúšam netradičné spojenia.No a stalo sa mi,že tu uverejnený môj recept (Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou a zemiakovou trávou) bol potom podávaný v Bratislavskej reštaurácií ako špecialita (http://varecha.pravda.sk/diskusie/co-vy-na-to-/525-forum.html)Tak skúšam ďalej a pátram po jedálnych lístkoch.Skúste aj vy,možno budete prekvapení?!?!

2
porcie
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Krídlo rozdelíme na polovice a...
  2. ...dobre umyté mäso osušíme,pomelieme.Pridáme vajíčko,uvarenú ryžu,soľ,koreniny,bylinky a premiešame.
  3. Naplníme krídla pod kožu a uzavrieme.(zbytok plnky som uvaril v mikroténovom sáčku).Mierne okoreníme grilovacím korením a...
  4. ...na rozohriatej masti opečieme...
  5. ...
  6. ...a polejeme vývarom.
  7. Pridáme vhodné bylinky (ja som mal len rozmarín) a...
  8. ...prikryté dusíme do mäkka.
  9. Z mäsa odstránime ihly alebo nite a ...
  10. ...podávame.Ja som zvolil šalát z kapusty a hlávkového šalátu pripraveného na karameli s koňakom a malými paradajkami.Mäso som prelial precedenou šťavou z výpeku.Kombinácia chutí diviny s veľkou hydinou bola dobrá,netradičná a o to mi išlo.