Morčacie krídlo plnené mäsom z diviaka (fotorecept)
Autor receptu: stefanm
Nebojím sa kombinácii a rád skúšam netradičné spojenia.No a stalo sa mi,že tu uverejnený môj recept (Bravčový steak s pikantnou brusnicovou omáčkou, teplou šunkou a zemiakovou trávou) bol potom podávaný v Bratislavskej reštaurácií ako špecialita (http://varecha.pravda.sk/diskusie/co-vy-na-to-/525-forum.html)Tak skúšam ďalej a pátram po jedálnych lístkoch.Skúste aj vy,možno budete prekvapení?!?!
2 porcie |
30 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Krídlo rozdelíme na polovice a...
- ...dobre umyté mäso osušíme,pomelieme.Pridáme vajíčko,uvarenú ryžu,soľ,koreniny,bylinky a premiešame.
- Naplníme krídla pod kožu a uzavrieme.(zbytok plnky som uvaril v mikroténovom sáčku).Mierne okoreníme grilovacím korením a...
- ...na rozohriatej masti opečieme...
- ...
- ...a polejeme vývarom.
- Pridáme vhodné bylinky (ja som mal len rozmarín) a...
- ...prikryté dusíme do mäkka.
- Z mäsa odstránime ihly alebo nite a ...
- ...podávame.Ja som zvolil šalát z kapusty a hlávkového šalátu pripraveného na karameli s koňakom a malými paradajkami.Mäso som prelial precedenou šťavou z výpeku.Kombinácia chutí diviny s veľkou hydinou bola dobrá,netradičná a o to mi išlo.