Morčacie krídla (z polievky) so zeleninovou omáčkou

Autor receptu: bembo

Veľa krát som sa nevedel rozhodnúť,čo z uvareným mäsom z polievky.Väčšinou som ho použil do rizota,ktoré som obohatil zeleninou,a dochutil.Dnes som dostal ale chuť na nejakú omáčku s ktorou by som si to mäso dal.Napadlo ma že mi ostalo zopár hnedých žampiónov,a v mrazničke som mal aj mrazenú zeleninu.A ešte som mal v chladničke aj smotanu na šľahanie,tak som sa rozhodol pre hubovozeleninovú omáčku.

2-3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do menšieho hrnca dáme masť alebo olej, (kto ako má radšej), potom keď už je masť rozpálená pridáme cukor a stredne veľkú cibuľu nakrájanú na malé kocky. Keď cukor skaramelizuje, a cibuľa začína hnednúť pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, soľ, korenie, rascu (môže byť aj mletá), a necháme na pomalom ohni pod pokrievkou dusiť cca 15 min.
  2. Kým sa huby dusili, vybral som krídla z polievky, pooberal mäso od kostí (ja som ho mal asi za 1/4l hrnček). Potom som pridal do hrnca so šampiňónmi mrazenú zeleninu, bobkové listy, nové korenie, horčicu, poprášil kukuričným škrobom, pomiešal, a podusil asi 10 minút. Ja som použil mrazenú zeleninu Oriental style z Lidla. Potom som pridal smotanu nechal zovrieť, a dochutil som omáčku soľou a citrónom. Nakoniec som vysypal do hrnca mäso, premiešal, nechal zovrieť, vypol som varič a nechal na platni ešte asi 10 min.
  3. Čo sa týka zeleniny, to záleží na tom,kto akú kombináciu má rád, a takisto,čo sa týka citrónu,ten tam ani nemusí byť,iba ak má niekto radšej kyslejšiu chuť. Tento recept je len na to ako si z mäsa z polievky rýchlo a lacno urobiť chutný obed. Ja som si dal ako prílohu ryžu, ale dal by som si aj halušky, alebo nejakú cestovinu. Niekto to rád zase s knedlíkmi. Tak prajem dobrú chuť.