Morčacie krídla (z polievky) so zeleninovou omáčkou

bembo - fotkabembo, 18. januára 2016
Morčacie krídla (z polievky) so zeleninovou omáčkou
Foto: bembo

Veľa krát som sa nevedel rozhodnúť,čo z uvareným mäsom z polievky.Väčšinou som ho použil do rizota,ktoré som obohatil zeleninou,a dochutil.Dnes som dostal ale Zobraziť celý popisVeľa krát som sa nevedel rozhodnúť,čo z uvareným mäsom z polievky.Väčšinou som ho použil do rizota,ktoré som obohatil zeleninou,a dochutil.Dnes som dostal ale chuť na nejakú omáčku s ktorou by som si to mäso dal.Napadlo ma že mi ostalo zopár hnedých žampiónov,a v mrazničke som mal aj mrazenú zeleninu.A ešte som mal v chladničke aj smotanu na šľahanie,tak som sa rozhodol pre hubovozeleninovú omáčku.

2-3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 250 g
1 ks
cca 150 g
3 PL (alebo olej)
1 - 2 PL
podľa chuti
2 - 4 ks
4 - 5 ks
1 - 2 PL (alebo škrobová)
podľa chuti
200 g
1 PL
cca 250 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do menšieho hrnca dáme masť alebo olej, (kto ako má radšej), potom keď už je masť rozpálená pridáme cukor a stredne veľkú cibuľu nakrájanú na malé kocky. Keď cukor skaramelizuje, a cibuľa začína hnednúť pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, soľ, korenie, rascu (môže byť aj mletá), a necháme na pomalom ohni pod pokrievkou dusiť cca 15 min.

  2. 2

    Kým sa huby dusili, vybral som krídla z polievky, pooberal mäso od kostí (ja som ho mal asi za 1/4l hrnček). Potom som pridal do hrnca so šampiňónmi mrazenú zeleninu, bobkové listy, nové korenie, horčicu, poprášil kukuričným škrobom, pomiešal, a podusil asi 10 minút. Ja som použil mrazenú zeleninu Oriental style z Lidla. Potom som pridal smotanu nechal zovrieť, a dochutil som omáčku soľou a citrónom. Nakoniec som vysypal do hrnca mäso, premiešal, nechal zovrieť, vypol som varič a nechal na platni ešte asi 10 min.

  3. 3

    Čo sa týka zeleniny, to záleží na tom,kto akú kombináciu má rád, a takisto,čo sa týka citrónu,ten tam ani nemusí byť,iba ak má niekto radšej kyslejšiu chuť. Tento recept je len na to ako si z mäsa z polievky rýchlo a lacno urobiť chutný obed. Ja som si dal ako prílohu ryžu, ale dal by som si aj halušky, alebo nejakú cestovinu. Niekto to rád zase s knedlíkmi. Tak prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

leaela
@bembo cau bryndziar :-),teraz fakt nerypem,ani nehodnotim tvoj recept.oprav si preklep v prvej vete popisu "...co z uvarenym masom...",ma tam byt "s"("s kym-s cim,z koho- z coho").schvalne pisem "preklep",lebo to inde neopakujes.asi ti to "v zapale boja uslo...."(to,ze volas sampinon "zampion",mi je fuk..)pekny vecer ti prajem.... :-)
bembo
@leaela ,veruže máš pravdu.má tam byť s.a s tým žampionom to máš tak, že šampiňóny ti vyhodí počítač,keď vkladáš ingrediencie do receptu.ja mám jednu konzervu od firmy BARESA kde je na etikete napísané Žampiony/Šampiňóny.takže mne je to jedno,lebo ja na rozdiel od dnešnej mládeže,ktorá hovorí anglicky,ale nerozumie po česky,rozdiely medzi češtinou a slovenčinou nerobím,lebo jedno z toho je po česky a jedno po slovensky.ja som školu vyštudoval v češtine,a hned na to som išiel na 2 roky do Čiech slúžiť socialistickej vlasti.to "z" tam už nechám lebo neviem ako sa to dá opraviť,zas by som s tým strácal drahocenný čas.aj Tebe pekný večer prajem.
kukulienka71
dobrá recyklácia, mäsko so zeleninou a smotanovou šťavou mám rada. Cukor ma prekvapil, ale myslím, žeby mi to chutilo, aj s citrónovou šťavou a najskôr asi s cestovinou.
bembo
@kukulienka71 ,ten cukor sa tam môže vynechať.to len ja mám taký zvyk,keď pražím cibuľu dávať trochu cukru,lebo mne to tak chutí.tento receptík,dá sa povedať,je taký tip pre tých,čo majú radi omáčky so smotanou a zeleninou,a aj jedna z možností,ako skonzumovať varené meso z polievky.niekto si to mesko naseká do polievky,ja zas radšej takto,alebo ako rizoto
izabella929
@bembo , tiež som zvykla využiť mäso z polievky na prípravu ďalšieho skvelého jedla..obyčajne ho pokrájam, opečiem na cibuľke, pridám všetko, čo chladnička dala, napokon vajce a smotanu a strúhaný syr a super papkanie na chlebíku..si šikovný.-)
remcula
Taky mi někdy zbyde vařené maso z polévky. Aspoň vím, co příště s ním :-D 5*
bembo
@Remcula (19.3.2016 15:10)

U tohto receptu je to v podstate jedno kto si dá aké meso z polievky.Mne najlepšie chutí krůtí,buď spodní kejta alebo krídla.Tento recept je hlavne o inšpirácii čo z mesom z polievky.Som rád že niektorí varecháči tak ako aj ja xperimentujú ,a doladia si chute podľa seba




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia