Morčacie cigaretky - bielkovinový deň (fotorecept)

Autor receptu: vybusna

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morcaci rezen rozklepem na tenko, osolime. Alobal vytriem stetcom trochou oleja. Polozim nan rezen, na platok zelerove stopky a zakrutime do trubelky. Do panvice s antiadhéznym povrchom, alebo liatinovej, dame kvapku oleja, vytrieme papierovym obruskom a dame trochu vody. Vlozime alobalovy balicek a pecieme cca 20 minut z jednej a 20 minut z druhej strany. Ja som vodu obcas doliala. V sezone menim zeler za sparglu, moze byt aj mrkva.
  2. Salotky ocistim a prekrojim, zeleninu umyjem, redkovky a cuketu nakrajam na platky bez bielenia. Vsetko dam do misy, zasypem koreniacou zmesou a pofrkam olejom, vymiesam. Ja vzdy vyberiem salotku a tu si predpeciem na obidve strany a az potom vhodim ostatok. Opekam na grilovacej, alebo podobnej panvici.
  3. Tento morcaci sulok, sa mi akokeby opiekol, ale niekedy mam to masko uplne biele a zda sa mi to take chodrlave, tak som si zacala ten sulok akokeby obalovat v celom maku...len par zrniek...je to ciste na efekt, nic ine. A dala som si par kvapiek ochutenej kyslej smotany na tanier.