Morčacia pečeň so zemiakovými plackami (fotorecept)

Autor receptu: oco

Robíte zemiakové placky stále rovnako? Skúste trochu ináč a tiež chutne.

3-4
porcie

Postup

  1. Uvarené a vychladnuté zemiaky očistíme postrúham, zahustíme múkou a kypriacim práškom do pečiva,pridáme roztopené maslo vymiešané so žĺtkami,osolíme,okoreníme a vypracujeme cesto.Pridáme mlieko aby cesto bolo vláčne.Nakoniec pridáme sneh z bielkov do ktorých sme pridali trochu soli.
  2. Na oleji restujeme postrúhanú cibuľu pridáme pečeň pokrájanú na väčšie kúsky,posypeme mletou červenou paprikou a trochou grilovacieho korenia,po chvíli pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a dusíme 10 minút pod pokrývkou.Nakoniec zaprášime hladkou múkou aby vznikla hustejšia omáčka.
  3. Zo zemiakového cesta tvarujeme menšie placky ktoré vysmážame v panvici na troche oleja
  4. Pri servírovaní zemiakové placky posypeme strúhaným syrom,ako prílohu dáme nakladané kyslé uhorky.Dobrú chuť.